Burn After Reading

Burn After Reading is een film van de Coen Brothers. In de komedie film zien we Clooney en Brad Pitt wederom samen schitteren. Wanneer een niet zo’n snuggere sportleraar een disc van een gepensioneerde CIA-agent vindt, denk hij de jackpot in handen te hebben. Samen met een collega besluit hij de agent te chanteren. Clooney mixt zich ondertussen in deze situatie omdat hij de minaar is van de vrouw van de CIA-agent. Een heerlijke film gevuld met goede humor.

Good Night, and Good Luck.

Deze film volgt het verhaal van verslaggever Edward R. Murrow en Fred Friendly (George Clooney) in hun haatcampagne tegen de Amerikaanse senator Joseph McCarthy. McCarthy vernietigde de levens van talloze communistische/socialistische georiënteerde mensen. Niemand minder dan Clooney zelf nam, naast een rol in de film, ook de rol van regisseur op zich.

O Brother, Where Art Thou?

De film speelt zich af in Amerika in de jaren 30. Drie gevangenen weten te ontsnappen en zijn plan de buit van een bankoverval op te halen die één van hen heeft verstopt. Echter, heeft het trio niet veel tijd om het geld op te halen. Door de komst van een nieuwe dam, zal de plek waar het geld ligt, onder water te komen staan. Onderweg loopt het ook niet vlekkeloos, ze krijgen het ene probleem na het ander en tijd tikt door. Wederom een film geregisseerd door de Coen Brothers.

Ocean’s Eleven

Een lijst met films van George Clooney zou niet compleet zijn zonder Ocean’s Eleven. Het eerste deel van de trilogie is ongetwijfeld de beste. Crimineel Danny Ocean is nog geen dag uit de gevangenis voordat hij zijn nieuwe roof al gepland heeft. Hij wil niet één, maar drie casino’s beroven. Hij verzamelt een crew van professionals en al snel blijkt dat er meer dan geld op het spel staat voor Danny.

Up in the Air

Ryan Bingham (George Clooney), is een crisismanager die niets liever doet dan onderweg zijn. Hij heeft een bepaalde kijk op het leven en zijn levensdoel is tien miljoen frequent flyer miles bemachtigen. Echter, gaat zijn bedrijf bezuinigen en moet hij vechten voor zijn baan. Daarnaast leert hij een vrouw kennen die hetzelfde tegen het leven aankijkt als hij. Hierdoor lijkt Clooney zijn levensvisie te veranderen. Heeft het allemaal wel zin wat hij doet, of wordt het tijd voor verandering?

The Descendants

Clooney kruipt in de rol van Matt King, een rijke landeigenaar. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Wanneer zijn vrouw in een coma ligt, is het aan hem om zijn dochters op te voeden. Iets wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Het verloopt stroef tussen hem en zijn dochters en hij denkt erover om zijn land te verkopen aan een rijke vastgoedeigenaar. Wanneer zijn dochter hem vertelt dat zijn vrouw een affaire had, gaan de drie samen opzoek naar de betreffende persoon.

The Ides of March

Stephen (Ryan Gosling) is een ambitieuze persvoorlichter die meewerkt aan de campagne van de presidentskandidaat gouverneur Morris (Clooney). Wanneer Stephen ten prooi valt aan de achterkamerpolitiek, lijkt iedereen het op hem gemunt te hebben. Daarnaast ontdekt Stephen binnen zijn eigen team een schandaal, hij is radeloos en raakt volledig de weg kwijt. Ook The Ides of March is geregisseerd door Clooney zelf.

Gravity

Wanneer een groep astronauten de opdracht krijgt om de Hubble telescoop te maken, lijkt het een eenvoudige reparatieklus te worden. Totdat er een satelliet ontploft waarbij het meerendeel sterft. Voor twee bemanningsleden wordt een nachtmerrie werkelijkheid wanneer zij vastgeketend aan elkaar door de ruimte zweven.

From Dusk Till Dawn

De gebroeders Gecko (George Clooney en Quentin Tarantino) hebben zojuist een bank overvallen en zijn op de vlucht richting Mexico. Ze besluiten om een familie te kidnappen en hen te gebruiken om door de grensovergang te komen. Eenmaal over de grens komen ze aan bij de Titty Twister, een bar die niet de normale bar als verwacht blijkt te zijn.

The Thin Red Line

The Thin Red Line vertelt het verhaal van de slag bij Guadalcana. Deze zal van groot belang zijn voor de positie die de Japanners hier hebben tijdens De Tweede Wereldoorlog. Wanneer de Marine-eenheid oorlogsmoe begint te raken, worden zij afgewisseld door een groep jonge soldaten. Door alle gebeurtenissen tijdens de oorlog ontwikkelen de soldaten een hechte band met elkaar.

Benieuwd naar meer films? Check ook de  films die je gezien moet hebben van: Johnny Depp, Morgan Freeman, Tom Hardy, Idris ElbaJason StathamMatt DamonRobert De NiroLeonardo DiCaprioDenzel Washington en Al Pacino.