American Gangster

Gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van drugsbaas Frank Lucas (Denzel Washington). Hij begint als chauffeur van een belangrijk persoon in het drugscircuit. Wanneer zijn baas overlijdt, neemt Frank de business over en breidt hij zijn drugsimperium uit. Hij groeit uit tot een van de grootste spelers. De politie opent de jacht op de onbekende man die de drugswereld domineert.

The Equalizer

Voormalig geheimagent Robert McCall (Denzel Washington), zet zijn eigen dood in scene om een rustig leven te leiden in Boston. Wanneer hij een jonge prostituee probeert te redden, krijgt hij problemen met de Russische maffia. Hij besluit wraak te nemen. Een klassieke ‘wraak film’, waarbij de hoofdrolspeler OP is, gevuld met brute actie. Binnenkort kan je het tweede deel van deze brute film verwachten.

The Magnificent Seven

Het dorpje Rose Creek wordt met harde hand bestuurd door de meedogenloze Bartholomew Bogue. De wanhopige inwoners besluiten een aantal mensen in te huren om hen te beschermen. Ze komen uit bij Sam Chisolm (Denzel Washington). Hij besluit de inwoners te helpen en stelt een team van strijdlustige mannen samen, om zo een gewelddadige confrontatie aan te gaan met Bogue.

Flight

In Flight kruipt Denzel Washington in de rol van een piloot die redelijk op het randje leeft. Hij houdt van feesten en is niet vies van alcohol en drugs. Wanneer hij een storm met zijn vliegtuig moet trotseren, lijkt het einde inzicht. Kan hij zich verdedigen of is hij verantwoordelijk voor een bijna fataal ongeluk.

Training Day

Jake Hoyt begint aan zijn eerste dag bij de narcoticabrigade. Zijn nieuwe leidinggevende is Alonzo Harris (Denzel Washington), een leider die niet alles binnen de lijntjes doet. Langzaam aan begint Hoyt te merken dat Alonzo corruptie een nieuwe betekenis geeft.

Inside Man

Wanneer een bankoverval resulteert in een grootschalige gijzeling, moeten rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner het opnemen tegen de intelligente crimineel Dalton Russell. De onderhandelingen verlopen moeizaam en al snel wordt duidelijk dat er meer speelt dan enkel een overval.

Man on Fire

De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy (Denzel) woont in Mexico. Hij krijgt de vraag om als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balleto, gezien de vele ontvoeringen in Mexico-Stad. De relatie tussen de twee loopt moeizaam, maar groeit uit tot een hechte band. Totdat hetgeen gebeurt waar iedereen bang voor is.

The Hurricane

Wanneer er drie mensen in een bar dood worden gezochten, wordt de onschuldige Rubin ‘Hurricane’ Carter (Denzel Washington) gearresteerd. Ondanks dat Hurricane, een professionele bokser, onschuldig is, heeft hij geen schijn van kans in de rechtszaal. Hij moet levenslang de bak in en besluit een biografie te schrijven. Deze wordt jaren later door een jongen gelezen en die besluit actie te ondernemen.

Remember the Titans

Wanneer het schoolbestuur in een klein Amerikaans stadje gedwongen wordt tot een fusie tussen een zwarte en een blanke school, is de hele gemeenschap in rep en roer. De aanstelling van de onbekende donkere coach Herman Boone als hoofdcoach van het football team, maakt het niet beter. Lukt het Boone en zijn staf om een goed team neer te zetten in stad waar de rassenkwestie nog in volle gang is?

Fences

Fences is een van de recentere films waarin Denzel Washington te zien is. Hij kruipt in de rol van Troy Maxson, een Afro-Amerikaanse vader, die werkt bij een schoonmaakbedrijf in Pittsburgh. Hij droomde ooit van een professionele honkbal carrière. Echter, toen de Major League eindelijk donkere spelers toeliet, was hij te oud. Zijn zoon beschikt over hetzelfde talent, alleen is Troy te nors om dit te erkennen. Lukt het hem om een goede vader te zijn of zorgt deze situatie ervoor dat het gezin uit elkaar valt.

Benieuwd naar meer films? Check ook de  films die je gezien moet hebben van: Johhny Depp, Morgan Freeman, Tom Hardy, Idris ElbaJason StathamMatt DamonRobert De Niro en Leonardo DiCaprio.