Anabolen gebruiken

De meeste mannen die anabolen gebruiken doen het voornamelijk omdat ze snel willen groeien. Ze willen zich goed voelen en wellicht meer zelfvertrouwen opbouwen voor de aankomende zomer. Anabolen gebruikt men ook voor bodybuilding wedstrijden om zo mogelijk de eerste plek te kunnen behalen. De kenmerken, het toegeven en de consequenties van het gebruik liggen iets gevoeliger en gecompliceerder dan men denkt.

Zo herken je iemand die anabolen gebruikt MAN MAN
Instagram: brandonhardbody

De vetvrije massa index

Je kan het allereerst herkennen aan de vetvrije massa index van een persoon. Dit is een berekening die gemaakt is door Harrison Pope, professor in psychiatrie aan de Harvard Medical School. Het is een indicatie van je lengte, gewicht en vetprecentage die aangeeft hoe fit je daadwerkelijk kunt zijn zonder steroïden. De maximale vetvrije massa index is 25 voor natuurlijke bodybuilders. Als je anabolen gebruikt ligt het hoger dan 25. Met een bloedtest kun je ook zien of iemand anabolen heeft gebruikt. Aangezien je deze berekening niet voor de hand hebt, kun je het gebruik van anabolen aan de volgende kenmerken herkennen.

De kenmerken van anabolen

Zodra je anabolen (kunstmatige varianten van testosteron) toedient, krijgt men een beter humeur, een hoger libido, meer energie en een sneller herstel. Dit resulteert uiteindelijk in meer spiergroei in een relatief korte periode. Omdat je een overschot aan testeron krijgt word je agressiever en ben je meer prikkelbaar dan normaal. De groei neemt voornamelijk toe bij de deltoids, trapezius (zijkant- en bovenste schouderspieren), rugspieren, borstspieren en bovenarmen. Rondom deze spieren ontstaat er vaak veel acné en diepere aderen dan normaal. Maar met deze kenmerken is het nog steeds niet 100% duidelijk of iemand gebruikt heeft. Het kan natuurlijk ook aan de krachtige genetische aanlegging liggen.

Zo herken je iemand die anabolen gebruikt MAN MAN
Instagram: brandonhardbody

De bijwerkingen van anabolen

Er zitten wel degelijk nadelige effecte aan het gebruik van anabolen. Je lichaam stopt namelijk met de natuurlijke productie van het groeihormoon. Je wordt agressiever als persoon, je testikels worden verkleind en je krijgt meer oestrogeen in het lichaam wat kan leiden tot borstvorming. We hebben het hier dan over een vrouwlijke versie van de borsten. Het kan tevens leiden tot dihydrotesteron, een chemische verbinding waardoor je haaruitval en een vergrote prostaat krijgt, waardoor plassen lastiger wordt.

Veel bekende onderzoeken

Een anabolenspecialist onderzocht een belangrijke vraag: ”Hoe krijg ik mijn oude lichaam terug nadat ik stop met anabolen?”. Veel mannen dachten namelijk dat de hormoonproductie, fysieke en mentale aspecten weer terug in balans zouden komen wanneer ze zouden stoppen met het gebruik van anabolen. Volgens de wetenschap ligt dit ingewikkelder. Veel mannen kampen na hun anabolengebruik namelijk met spier- en krachverlies, botafbraak, slechte nachtrust, erectieproblemen, vermoeidheid en zelfs een depressie. Dit komt doordat je lichaam de natuurlijke hormoonproductie moet herstellen, wat uiteraard veel tijd kost.

Zo herken je iemand die anabolen gebruikt MAN MAN
Instagram: brandonhardbody

Het is misschien toch wel een idee om twee keer na te denken of je wel anabolen wilt gebruiken. Met zoveel dagen trainen, een dieet met veel eiwtten en een ijzersterke muscle mindset kun je al een heel eind komen. Natuurlijk, natuurlijk!