De mind muscle connection

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er wel degelijk een connectie bestaat tussen het brein en de spieren. Eigenlijk klinkt het best logisch, want bij alles wat we doen hebben we ons brein nodig. Stel je voor dat je ’s ochtends je kleding aan wilt trekken om de dag te beginnen. Er worden signalen naar het brein gestuurd zodat jij de handeling kunt uitvoeren. Dit gebeurt allemaal zo snel. Bij het trainen is het niet anders. Signalen worden gestuurd zodat jij de oefening bewust en goed kan uitvoeren. Hierbij werken de meeste mannen de trainingen af op de automatische piloot. Echter draait het bij het trainen erom dat je goed en gefocused bent zodat de mind muscle connection geactiveerd wordt voor meer spiermassa.

Dit is waarom de muscle mind connection zorgt voor meer spiermassa MAN MAN

Hoe werkt het?

Als jij bewust en gefocused traint, wordt de mind muscle connection geactiveerd. Bij het bewust trainen is het belangrijk om de handeling van de oefening goed uit te voeren. Ook moet je weten welke handeling plaatsvindt. Als we de bicep curl nemen als voorbeeld, worden hierbij voornamelijk de arm en elleboog gebruikt. En je raadt het waarschijnlijk al, de biceps worden hierbij als spiergroep getarget. Nu je het buwustzijn onder controle hebt komt het focus aspect in het spel. Tijdens de uitvoering is het essentieel dat jij je focust op de spiergroep die je traint, dit wordt ook wel interne focus genoemd. Bij de bicep curl moet je visualiseren dat je de biceps aan het trainen bent en dat deze spiergroep aan het groeien is. De mind muscle connection kan dus met elk oefening worden toegepast.

Dit is waarom de muscle mind connection zorgt voor meer spiermassa MAN MAN

Meer spiermassa

Dat betekent dat je dus minder op de automatische piloot zal moeten trainen en meer de focus moet richten op de spieren die je traint. Door de mind muscle connection worden er meer spiervezels aangemaakt. De spiervezels herstellen zich door middel van een goed dieetvoedingsschema’s met voldoende eiwitten en rust. Dit zorgt uiteindelijk uiteindelijk voor meer spiermassa. Het bewust trainen zal net als de spieren moeten worden getraind.

https://man-man.nl/snel-gespierd-worden-spieropbouw/ MAN MAN

Zorg er dus voor dat je de gouden combinatie van het trainen met de mind muscle connection goed toepast. Met hierbij een goed opgebouwde trainingsschema voor spiergroei en de focus op compound exercises leg jij de basis voor een fit lichaam voor de zomer.