Krachttraining voor spiergroei

Dat de juiste krachttraining met een doeltreffend dieet je kan helpen om spiergroei te realiseren, dat moge duidelijk zijn. Krachttraining zorgt er voor dat je simpel gezegd een groter volume krijgt in spiervezels. Wanneer je daarbij genoeg eiwitten naar binnen werkt, kunnen je spieren zich optimaal herstellen.

Hoe vaak jij naar de sportschool moet gaan voor optimaal spiergroei MAN MAN

Hoe vaak jij moet trainen per week?

Er is wel degelijk een verschil in het één, twee of drie keer per week trainen van dezelfde spiergroep. Wetenschappers hebben namelijk een onderzoek uitgevoerd naar de frequentie van het aantal keer trainen per week, en dit gericht op spiergroei. Hieruit concludeerden ze dat je de spieren het beste twee keer per week kunt trainen voor optimale spiergroei, omdat krachttraining je spieren aanzet tot spiergroei voor maar liefst 48 uur. Na de 48 uur groeien je spieren niet meer. Daarom is één keer per week trainen net niet voldoende voor om optimale spiergroei te realiseren. Waarbij 3 keer per week trainen er weer zorgt dat je niet voldoende rust heb. Dit kan leiden tot overspanning van de desbetreffende spieren.

Hoe vaak jij naar de sportschool moet gaan voor optimaal spiergroei MAN MAN

Het verschil in de trainingschema’s

Je trainingsschema kan ook het verschil maken in hoe vaak per week jij je spieren moet gaan trainen. Bij een fullbody trainingschema is het zo dat je wel de spieren 3 keer per week kunt trainen. Zorg hierbij wel dat er minimaal één rustdag tussen zit, zodat je fit bent voor de volgende workout. Met een upper lower trainingschema kan je je spieren 2 keer per week trainen en heb je dus in totaal 4 workouts in de week. Dit zorgt dus voor optimale spiergroei.

Hoe vaak jij naar de sportschool moet gaan voor optimaal spiergroei MAN MAN

Wist je dat de mind-muscle connection ook een groot aandeel heeft in het opbouwen van spiermassa? Verder speelt slaap een grote rol in het stimuleren van optimaal spiergroei, een aspect dat vaak wordt onderschat. Zorg dus dat je deze twee onderdelen goed onder de knie hebt om het maximale eruit te halen.