Hoeveel uur moet je slapen voor voldoende nachtrust?

Voor de meeste sporters begint een droomlichaam met een dieet of levensstijl. Dit in combinatie met 24/7 in de sportschool zitten, om zich vervolgens kapot te trainen. Maar toch wordt het droomlichaam niet bereikt. Een van de oorzaken kan het slaaptekort zijn, een aspect dat vaak wordt onderschat. Voor een gemiddeld persoon is aangeraden om 7 tot 9 uur slaap per dag te maken, om zo jouw droomlichaam (en beoogde spiermassa) wel te behalen.

Hoe je met voldoende slaap meer spiermassa opbouwt MAN MAN

Het effect van slaap op je spiermassa

Een goed slaapritme kan zoveel meer opleveren dan je misschien denkt. Het kan je pijngrens verlagen, je creativiteit verhogen en je uithoudingsvermogen verhogen. Het draait bij het slapen voornamelijk om de kwalitatieve uren die je slaapt, een sterke slaaproutine hebt en het uitgerust wakker worden. Bij het trainen zorgt slaap voor het allerbelangrijkste deel in het proces: herstel. Met de juiste hoeveelheid rust kan jouw lichaam zich herstellen van alle damage die je gedaan hebt in de sportschool. Ook houdt slaap je eetritme stabiel. Dit betekent dat je minder snel zult neigen naar ongezonde voeding.

Waarom je nog niet moe bent

Als jij een persoon bent die moeilijk in slaap kan vallen, ligt dit aan verschillende redenen. De reden die het meest voorkomt bij mannen, is dat je voor het slapen nog op je telefoon zit of nog je favoriete Netflix serie aan het kijken bent. Begin te kijken naar je prioriteiten, en neem ruim voordat je gaat slapen afstand van je mobiel en televisie. Ook met het beperken van je cafeïne inname kan helpen bij het sneller in slaap vallen.

Hoe je met voldoende slaap meer spiermassa opbouwt MAN MAN

Jouw droomlichaam

Slaap is dus een belangrijk onderdeel en eigenlijk de basis voor jouw droomlichaam. Als jouw dieet en training kloppen, is het zonde als je slaap niet in orde is. Zorg dus dat je dagelijks voldoende slaap krijgt waardoor je scherper en alerter bent tijdens de dag, een vrolijke en positievere levenshouding aanhoudt, een aantrekkelijker uiterlijk hebt en meer controlere over je gewicht hebt voor een droomlichaam.