Eat like a lion dieet

Allereerst, een grote ode aan de leeuw. Het is een groot, katachtig dier die leeft van het jagen op zijn prooien. Een leeuw jaagt pas op het moment dat ‘ie honger heeft. Dat betekent dat ze wel 16 tot 20 uur gaan rusten en niks meer gaan eten tot dat zij weer honger hebben. Een leeuw leeft van een carnivoor dieet waarbij ze alleen maar vlees eten. Gespierd worden als een leeuw doe je met het Eat like a lion dieet.

Zo pas jij het dieet toe voor spieropbouw

Om zo droog, gefocused en krachtig mogelijk te worden is het de bedoeling dat je maar één maaltijd per dag eet. Dit is vergelijkbaar met de intermittent fasting methode. In tegenstelling tot de intermittent fasting methode mag je bij eat like a lion dieet zelf kiezen wanneer je de eerste maaltijd consumeert. De basis voor deze maaltijd is een hoog eiwitgehalte met veel vlees, veel gezonde vetten, voldoende mineralen en vitamines zoals groentes en een laag koolhydraat inname. Hierbij moet je denken als een leeuw. Omdat de katachtige zijn prooi helemaal op eet en dit jouw enigste maaltijd van de dag is, zal jij ook een ijzersterke en grote maaltijd moeten eten.

Eat like a lion dieet: gespierd worden als een beest MAN MAN

De voordelen van vasten

Nadat je de maaltijd hebt gegeten, eet je vervolgens 16 tot 20 uur lang niet. Zo kom je in de ketose staat van de vetvebranding, waardoor je droog wordt en blijft. Doordat je niks eet krijg je ook meer focus en word je productiever gedurende de dag. Ook heb je meer vrijheid in je dieet met betrekking tot de keuze. Omdat je meer kunt eten in één maaltijd, is het ook niet erg om soms voor de ‘minder gezonde’ optie te kiezen. Bij gespierd worden heb je voldoende eiwitten nodig zodat je zo veel mogelijk spiermassa behoudt.

Eat like a lion dieet: gespierd worden als een beest MAN MAN

De nadelen van vasten

Aan de andere kant heb je de discipline nodig om de hele dag niks te eten. Als je net begint met dit dieet, zal je lichaam er ook aan moeten wennen. Hierdoor kan je zelfs een beetje duizelig worden. Ook kan je sneller neigen naar ongezonde voeding omdat je gedurende dag hongerig bent.

Gespierd worden

Om gespierd te worden als een beest heb je een beastmode mindset nodig in de sportschool. Als je dit combineert met het Eat like a lion dieet ben je niet meer weg te slaan als een letterlijk beest en ben je fit voor de zomer. Kan jij eten als een leeuw? Dan hebben we hier wat carnivoor recepten voor je en tips om in de ketose staat te kunnen blijven. Succes beast!