Beginnen met het keto dieet

Het keto dieet behoort tot de populairste diëten van vandaag de dag. Dit is een dieet waarbij je zoveel mogelijk koolhydraten weg laat en vervangt door veel eiwitten en vetten. Het dieet is uitermate geschikt om snel af te vallen, mits jij je goed aan de regels houdt. Met deze tips krijg jij het keto dieet onder de knie.

Geef het de tijd

Als je van een totaal ander dieet komt of uberhaupt geen dieet hebt toegepast, is het logisch dat je voor een keto dieet de tijd nodig hebt om eraan te wennen. Je lichaam zal moeten omschakelen doordat je veel minder koolhydraten naar binnen krijgt. Dit kan resulteren in vermoeidheid en sufheid. Als je al een langere tijd in het keto dieet zit, zal dit gevoel weg trekken en krijg je juist meer energie. Als je de impact van de wisseling wilt verkleinen kan je beginnen met het afbouwen van je koolhydraat inname.

6 tips waarbij jij het keto dieet bemeestert MAN MAN
foto van instagram Marc_fitt

Weet welke voeding je mag eten

Om het dieet goed vol te houden zal je precies moeten weten welke voeding je wel mag eten en welke juist niet. Dit is essentieel zodat je de vetverbranding blijft stimuleren. Het is belangerijk om veel groentes te eten, zodat je de juiste vitamines, mineralen en antioxidanten binnen krijgt. En natuurlijk de keto foods, die laag in koolhydraten zitten. Voorbeelden hiervan zijn noten, vlees en vis. Check de volgende keto recepten voor meer inspiratie.

Geen koolhdyraten

Bij een keto dieet eet je dus zeer weinig koolhydraten. Maar het is wel verstandig om toch een minimaal deel aan koolhydraten te gaan eten. Je kan dit kleine beetje goed gebruiken bij je trainingen.

6 tips waarbij jij het keto dieet bemeestert MAN MAN
foto van instagram Marc_fitt

Plan je voeding vooruit

Een zeer effectieve tip: plan je voeding vooruit. Dit klinkt misschien een beetje suf, maar als jij je vasthoudt aan bijvoorbeeld een voedingsschema dan zal jij precies weten wat je zal moeten eten en eventueel ook de hoeveelheid ervan. Dit resulteert in een gestructureerde eetgewoonte en zorgt voor meer motivatie en discipline voor het keto dieet.

 

Bekijk de resultaten

Nadat je het keto dieet de tijd hebt gegeven, je precies weet welke voeding je wel en niet mag eten en een stabiele eetwgewoonte hebt gecreëerd kun je de resultaten gaan bekijken. Dit is ook belangrijk voor in het proces van jouw dieet. Zo kun je precies kijken of het heeft gewerkt voor jouw lichaam. Voel je je een stuk energieker, gezonder en fitter? Dan kan je gewoon lekker blijven doorgaan met het keto dieet.

 

Werkt het keto dieet toch niet voor jou of wil je wel wat meer over diëten te weten komen? Dan kan is misschien het carnivoor dieet wel wat voor jou. De intermittent fasting methode voor het maximale resultaat is ook een optie. Of zal je toch terug naar de oertijd willen met het paleo dieet?