Verschillende diëten

Het paleo dieet, het keto dieet en de intermittent fasting. Je hoort en leest hedendaags super veel over verschillende diëten en het effect ervan. Hierdoor raak je misschien in de war, omdat er zoveel verschillende informatie staat en je op een punt komt dat je zelf niet eens meer weet welke dieet jij moet gaan volgen. Maar als je de verschillende websites moet geloven, dan moet je eerst kijken welke dieet het beste bij jou past. En laat het carnivoor dieet nou echt iets zijn voor de ideale man.

Carnivoor dieet: de mannelijkste manier van afvallen MAN MAN

Wat houdt het carnivoor dieet in?

Het woord carnivoor zegt het zelf al: een vleeseter. Het verband met de meeste diëten, zoals het keto dieet en het paleo dieet, is dat je hierbij zo min mogelijk koolhydraten naar binnen werkt en vitamines en mineralen alleen haalt uit dierlijke producten. Vis en/of vlees dus! Veel mensen worden vegetariër of veganistisch en laten liever dierlijke producten liggen. Dit in verband met het feit dat vlees slecht zou zijn voor je gezondheid, maar een aantal onderzoekers spreken dit tegen en zeggen dat vlees juist een gezond effect kan hebben op je gezondheid. Wat duidelijk is, is dat er veel eiwitten in dierlijke producten zitten. Dit bevordert het afvallen of de spieropbouw. Maar volgens onderzoekers zitten er ook essentiële vetten en voornamelijk de omega 3-vetten in dierlijke producten, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van onze hersenen.

Carnivoor dieet: de mannelijkste manier van afvallen MAN MAN

Makkelijk en haalbaar

Het blijkt dat de meeste mensen die een carnivoor dieet volgen zich fantastisch voelen en nog belangrijker: ze vallen af. Dit klinkt ook best logisch als je de meeste koolhydraten laat liggen en je eigenlijk alleen maar een eiwit- en vetbron consumeert. De meeste mineralen en vitamines worden gehaalt uit rundvlees en wild vlees. Maar hierbij mag dus ook vissoorten worden gegeten. Als je het allemaal bij elkaar optelt, lijkt het een best simpel dieet.

Het beste dieet voor jou

Er bestaat natuurlijk geen ideaal en perfecte dieet. Het belangrijkste om in gedachte te houden is om je eigen lichaam te leren kennen. Te kijken wat voor jou werkt en wat niet, met een bepaald doel voor ogen. Als je de verschillen weet tussn de verschillende diëten is dit al een eerste en goede stap. Dit zijn wat keto-dieet recepten om jou een handje te helpen, de methodes van intermittent fasting voor het maximale resultaat en lijkt dit het makkelijkste dieet ter wereld te zijn.