De sleutel tot een gezonder leven is eenvoud. Iets wat je op kan nemen in je dagelijkse routine, net zoals je dat doet met sporten. Maar hoe dan? Een Deense diëtiste en CEO van een biotech-bedrijf denkt de oplossing te hebben gevonden voor afvallen en gezond eten. En het lijkt erop dat zij het makkelijkste dieet ter wereld heeft ontdekt.

The key to succes

In haar boek ‘The Scandi Sense Diet’ schrijft deze Deense diëtiste dat the key to succes simpel is: alles wat je eet, moet bestaan uit vier handen plus een eetlepel vet: één hand vol proteïnen, één hand vol koolhydraten en twee handen vol groenten. Op deze manier hoeven er geen calorieën geteld te worden of dingen worden afgewogen, als je dat al deed.

dieet man man 00

Handenstrategie

Deze methode is ontstaan doordat zowel de diëtiste als haar man last hadden van zwaar overgewicht en al verschillende diëten hadden geprobeerd. Na 10 maanden regelmatig sporten en het toepassen van de handenstrategie is zij zelf 40 kilo afgevallen. Ze schat dat je met deze handenstrategie gemiddeld zo’n 400 tot 800 gram per week kwijtraakt tot je op je streefgewicht bent. Het verdelen van de verschillende voedingsstoffen met je handen komt grofweg neer op zo’n 1.500 calorieën per dag voor een vrouw en 2.000 calorieën voor een man.

Voeding is essentieel wanneer je een gezonde levensstijl probeert te hanteren. Maar lang niet alle voeding waarvan jij denkt dat het gezond is, is ook daadwerkelijk gezond. Dit is voedsel waarvan je denkt dat het gezond is, maar het niet is.