Proeven om stinkend rijk te zijn

De Australische Dan Saunders deed wat velen zouden willen, maar niet zouden durven na het ontdekken van zo’n fout. Wetende dat het illegaal is, nam de Australiërs het er toch van. Elke keer wanneer hij geld van z’n creditcard naar zijn bankrekening overmaakte stond er ‘transaction cancelled’. Echter kreeg hij wel geld zonder dat het op zijn afschriften kwam te staan. Ideaal zou je zeggen..

Zodra die de fout ontdekte is hij richting designer winkels gegaan en heeft hij zijn vrienden meegenomen op een trip met een private jet. Kosten: $90.000! In de eerste week gaf Saunders al zo’n $20.000 uit en dit liep op tot $1,6 miljoen in ongeveer 4 maanden.

Stinkend rijk MAN MAN

Toch een goed geweten

Saunders werkte destijds voor een mager salaris in de horeca en besloot te genieten van deze kans. Hij was vooral uit op lekker eten, goede wijn en het ontmoeten van leuke mensen. Denkende dat hij binnen de kortste keren iemand van de bank op zijn stoep had staan, gaf hij het geld royaal uit. Saunders had nooit gedacht dat hij 4,5 maand en zo’n $1,6 miljoen verder zichzelf maar aan moest geven voordat het nog verder uit de hand zou lopen.

Na de vraag te stellen of hij daadwerkelijk een internationale crimineel is die onrechtmatig geld verkrijgt en uitgeeft, besloot hij zichzelf aan te geven. Als gevolg moest Saunders een jaar de gevangenis in op basis van het verkrijgen van geld door deceptie. Hij heeft nog geen moment spijt gehad. Dankzij deze acties heeft Saunders kunnen proeven van een stinkend rijk leven. Een kans die hij waarschijnlijk nooit meer zal krijgen nu die weer in de horeca aan de slag is gegaan.

Benieuwd wat die allemaal heeft gekocht? Misschien wel één van deze items die sowieso hun geld dubbel en dwars waard zijn.