Een korte omschrijving van het Paleo dieet

Het Paleo dieet gaat dus om het eten van alles dat vroeger beschikbaar was. Je eet dus eigenlijk hetzelfde als een holbewoner. In eerste instantie klinkt dit niet echt als iets aantrekkelijks, maar je moet je beseffen dat ons lichaam speciaal voor die voeding is gebouwd. Hier heeft duizenden jaren evolutie aan voorafgegaan. Als je dat in gedachten neemt klinkt dit dieet niet meer zo gek in de oren.

Paleo dieet voordelen MAN MAN
Foto via Instagram Jonas Sofly

Je eet dus wat de oermens allemaal op zijn pad tegen kon komen. Je kan dus maar beter gedag zeggen tegen dingen als cola, croissantjes en voedingssupplementen. No way dat je vroeger in de wildernis een verpakking met multivitamines tegenkwam of vers afgebakken brood, laat staan die alom bekende Haribo beertjes. Nee nee, de enige beren die je tegenkwam waren die agressieve, territoriale carnivoren die je maar al te graag op willen eten.

Hoe makkelijk is het om dit dieet te volgen?

Je moet bij dit dieet erop letten dat je enkel natuurlijke producten koopt. Niet alleen moeten ze vallen onder de noemer ‘natuurlijk’, ze moeten ook daadwerkelijk in het wild te vinden zijn. Klinkt als een makkelijk dieet. Denk hierbij dan aan de volgende producten: vlees, vis, groente, fruit en noten. Dit is het voedsel dat je het meeste zult eten met dit dieet. Of de overstap naar het Paleo dieet makkelijk verloopt ligt grotendeels aan jezelf. Je kunt het dieet namelijk zo streng volgen als je wilt.

Paleo dieet voordelen MAN MAN
Foto via Instagram Doyoutravel

Je kunt proberen om 100% van je voedsel uit Paleo producten te laten bestaan. Dit zal in eerste instantie zeker een lastige taak worden. Je zult het zonder gangbare producten zoals granen, peulvruchten, zuivel, geraffineerde suiker of verwerkte oliën moeten doen. Bij deze producten zou je kunnen denken dat ze zo natuurlijk zijn als maar kan, maar niets is minder waar. Er is een hoop menselijk handelen voor nodig geweest om die producten als eindresultaat te hebben. Het is aan te raden om voor jezelf een lijstje te maken met alle producten die geschikt zijn voor het Paleo dieet. Als je dieet grotendeels uit die producten bestaat en je deze producten op consistente wijze koopt, hoeft het volgen van dit dieet geen lastige opgave meer te zijn.

Wat zijn de voordelen van zo’n Paleo dieet?

Als we alle positieve gevolgen van dit dieet moeten opnoemen, dan zijn we lang bezig. Want alles eten waar ons lichaam naartoe is geëvalueerd, klinkt simpelweg als een logische methode. Eén van de belangrijkste voordelen is dat je bij inname van eenzelfde aantal calorieën als je vorige dieet toch meer afvalt. Dit komt doordat je veel minder suikers en koolhydraten binnenkrijgt, dit zijn de ergste dikmakers binnen de voedselwereld.

Paleo dieet voordelen MAN MAN
Foto via Instagram Philipp Stehler

Een ander voordeel van dit dieet is dat je lichaam door dit natuurlijke voedsel veel efficiënter werkt. Je zult daardoor merken dat je veel meer energie hebt en helderder bent in je hoofd. Een ander voordeel is het feit dat je inzet toont om zo gezond mogelijk bezig te zijn en is dus mentaler van aard. Dit geeft je vanzelf een goed gevoel. Ook handig is dat dit dieet een richtlijn geeft van wat je moet kopen in de supermarkt. Dit maakt kiezen makkelijk en zorgt voor consistentie in je leven.

Het Paleo dieet is dus een uitstekend idee als je terug wilt gaan naar je biologische roots. Je kunt ook natuurlijker bezig zijn door een ander eetritme aan te houden. Dit kan door middel van de nieuwe rage genaamd intermittent fasting. Hiermee kun je snel afvallen en ook nog eens gezond bezig zijn.