Kleding kleurencombinaties kunnen je outfit maken of breken

Er zijn altijd kleurencombinaties die heel goed werken. Echter houden veel mannen het vaak bij dezelfde kleuren. Dit is safe, maar ook best saai. Hoewel de mix van zwart en wit wel degelijk stijlvol kan zijn, zijn er veel meer kleding kleurencombinaties die jij kan rocken:

Neutrale kleuren gecombineerd met primaire kleuren

Met neutrale kleuren als zwart, wit en grijs kun je bijna niet de fout in gaan. Deze zijn makkelijk met elkaar te combineren. Om er een extra twist aan te geven, kan je deze neutrale kleuren ook combineren met primaire kleuren als geel, rood en blauw. Wil je meerdere primaire kleuren combineren? Zorg er dan voor dat je niet meer dan drie kleuren met elkaar combineert. Je huidskleur speelt hier een belangrijke rol in. Mocht je heel bleek zijn, dan kan je de felle kleuren beter vermijden.

kleurencombinaties heren MAN MAN
Foto via Instagram @Konstantin

 

Pastelkleuren zijn helemaal in

Pastelkleuren zijn geschikt voor vrijwel iedere huidskleur. Deze kleuren komen zacht over, waardoor ook de bleke mannen onder ons deze kleuren stijlvol kunnen dragen. Licht blauwe en roze mannenkleding is over het algemeen moeilijk te combineren, kies voor een tint afwijkt van je huidskleur. Speel je liever safe? Dan kun je gaan voor een grijze colbert met een zacht bruin/beige coltrui voor een casual-office look. Belangrijk is dat je weet hoe je kleding afstemt op je huidskleur.

kleurencombinaties heren MAN MAN
Foto via Instagram @Ryanstylesnyc

 

Edelsteen kleuren

Perfect voor de winterdagen zijn edelsteen kleuren; kleuren met een luxe vleugje. Om je outfit chique te houden vallen deze kleuren goed te combineren met een basic kleur als zwart of donkergrijs. Verder vallen deze kleuren ook goed met elkaar te combineren. Denk aan de combinatie van donkerblauw met bordeaux. Zo onderscheid jij je van de menigte en loop je er stijlvol bij.

kleurencombinaties heren MAN MAN
Foto via Instagram @Brunomartins71

 

Al met al worden veel looks gemaakt door de juiste kleurencombinatie. Hierbij is de keuze in schoeisel ook van groot belang. Zo kan jij alle kleuren Chelsea Boots matchen in verschillende outfits