De juiste kleuren

Elk persoon is anders. Net zoals er verschillende stijlen zijn, zijn er ook verschillende huidskleuren. Dit is welke kleuren het beste passen bij jouw huidskleur.

Blanke huidskleur

Heb je rood, blond of lichtbruin haar? Misschien sproeten? En ben je altijd op zoek naar de kleur die goed bij je past?  Als je een bleke huid hebt, zullen tinten die veel verschillen met je huidskleur letterlijk wat kleur op je huid brengen.

Wel te dragen

Draag vooral kleuren als grijs, zwart, bordeaux, marineblauw en donkergroen. Deze donkere kleuren matchen heel goed met de bleke huid. Maar pas wel op dat het geen somber geheel wordt. Donkere tinten kunnen goed gecombineerd worden met wat lichtere tinten. Kies in dit geval voor wat vollere tinten als gebroken wit, camel of khaki in plaats van spierwit of licht beige.

overhemd camel

Overhemd

camel €80 Shop nu
khaki trui

Sweatshirt

khaki €60 Shop nu
bordeaux rood hoodie

Hoodie

bordeaux €70 Shop nu

Niet te dragen
Probeer pastelkleuren, lichte en felle kleuren zeker te vermijden. Deze kleuren zullen ervoor zorgen dat je bleke huid geaccentueerd wordt. Zo is knalgeel echt een no-go, aangezien het zal lijken alsof je al jaren de zon niet hebt gezien.

Licht getinte huidskleur

Als je gezegend bent met een olijfkleurige huid, heb je veel meer keuze dan mensen met een bleke huid. Bij een licht getinte huid staan vrijwel alle kleuren goed.

Wel te dragen

Kies vooral tinten die lichter zijn dan je huidskleur. Denk hierbij aan licht beige in plaats van bijvoorbeeld een donkerdere kleur als warm zand. Daarnaast zal je getinte huid tot zijn recht komen als je felle kleuren draagt. Wit met lichte neutrale tinten combineren kan ook in de winter maar het liefst ook met donkere. Combineer bijvoorbeeld een wit overhemd met steenkleurige schoenen. De lichte combinatie zal je huid beter benadrukken.

blauwe trui

Trui

blauw €60 Shop nu
overhemd wit

Overhemd

wit €129 Shop nu

Niet te dragen

Aangezien de licht getinte huidskleur waarschijnlijk geel of groene ondertonen heeft, moet je voorkomen dat de kleur van de kleding te dicht bij je huidtint komt. Anders zal je namelijk een ‘naakte look’ krijgen. Tinten als pistache, olijf en mosterd zal je waarschijnlijk moeten vermijden.

Donkere huidskleur

Ook mannen met een donkere huid kunnen, net als mannen met een licht getinte huid, veel kleuren hebben.

Wel te dragen

Met een donkere huid kan je vrijwel alles aan. Je loopt namelijk nooit het risico dat je een fletse uitstraling krijgt. Het is een privilege om knalkleuren te kunnen dragen, maar pas op! Het is van belang dat je felle kleuren combineert met neutrale kleuren om je outfit in evenwicht te houden. Keep it simple. Naast de felle kleuren is het natuurlijk ook mogelijk om lichte tinten te dragen.

oranje trui

Hoodie

oranje €70 Shop nu
coltrui wit

Coltrui

wit €299 Shop nu

Niet te dragen

Bij een donkere huidskleur wordt afgeraden om bruin te dragen. Hoe pastelkleuren een bleke huid witwassen, zal bruin je donkere huid niet goed doen. Het contrast met de huidskleur is namelijk niet groot genoeg, waardoor dit geen goede match vormt. Hoewel zwart en donkerblauw veel voorkomende tinten zijn in een kledingkast, is het bij een donkere huidskleur verstandig om dit minimaal te houden. Het is namelijk zonde om je veelzijdige huidskleur niet optimaal te gebruiken.