Kleurencombinaties maken de man

Het is gemakkelijk om een outfit samen te stellen waarin je veilige keuzes maakt. Een gehele zwarte outfit bijvoorbeeld, of een wit shirt met een spijkerbroek. Kleurencombinaties zorgen echter voor een extra touch. Jouw outfit komt hierdoor nog beter van de grond en je maakt er tevens een statement mee. Dit zijn een aantal voorbeelden die jij zeker in je kledingstijl moet introduceren.

1. Zwart met camel

Wanneer je niet van grote risico’s houdt, is deze kleurencombinatie perfect. Zwart geeft een subtiele basis waardoor een camelkleurig kledingstuk je look oplicht. Hoe dit gemakkelijk in één outfit samengaat? Een all black outfit waarmee je jas een statement piece is.

kleurencombinaties
Foto via: Instagram @streetandgentle

Wat ook erg geschikt is voor voor dit wisselvallige weer is een paar ingedragen zwarte jeans, zwarte trui en chelsea boots. Draag er een camel coat bovenop wanneer de temperaturen dalen en ruil de trui in voor een T-shirt als de zon doorbreekt. Er kan ook meer kleur gedragen worden dan zwart en camel maar de basis vormen. Simpel en toch stijlvol.

camel jas

Camel coat

camelkleur €159 Shop nu

2. Navy met bruin

Wanneer we denken aan felle kleuren dan zien we toch niet vaak mannen rondlopen die het met verve dragen. Het is dan ook verstandiger om voor kleurencombinaties te gaan die veiliger zijn. Navy met bruin zorgt voor de juiste cohesie binnen een outfit omdat bruin de eigenschap heeft om altijd iets in kleur te verschillen. Het steekt daarom ook af van navy kledingstukken die je erbij draagt. Een favoriet die niemand misstaat is een bruine suède jas, een blauwe trui en een lichtere broek eronder.

kleurencombinaties
Foto via: instagram @danilo

Een navy coltrui is fijn voor de koude dagen terwijl een katoenen variant goed dienst doet bij warmere temperaturen. Een lichtere broek in een zandkleur zorgt ervoor dat het niet te eentonig wordt. Op die manier combineer je navy met bruin maar gaan er ook veel andere kleuren mee samen.

navy col

Coltrui

Navy blue €159 Shop nu

3. Grijs met roze

Roze is een gewaagde kleur en lastig te combineren voor een man. Het is een kleur die meer opvalt dan wat het gros van de mannen gewend is en zeker niet vrouwelijk. Waarom niet? Roze komt in veel verschillende tinten en door de juiste te kiezen tilt het jouw look naar een hoger niveau. Dus hoe draag je dit?

kleurencombinaties
Foto via: @cantimagineit

Ga voor een roze T-shirt op een grijze jeans en maak het af met witte sneakers. Grijs steekt minder af dan zwart en je wilt niet dat mensen alleen maar een roze wolk voorbij zien lopen. Houdt de kleur en aantal kledingstukken subtiel en zorg dat je maar één blikvanger tegelijk draagt.

4. Wit met zwart

Dit is de klassiekste van alle kleurencombinaties en eentje die in elke stijl te combineren is. Het is het meest voor de hand liggend, maar dat resulteert er niet in dat iedereen het doet. Een casual look creëer je heel gemakkelijk met een zwarte broek, wit t-shirt, witte sneakers en en zwarte leren jas om het af te maken. Voor een chiquere look ruil je de jeans in voor een smart pants en draag je er een overhemd of net jasje bij. Combineer dit met zwarte brogues of schoenen met dezelfde tint als je kleding. Zwart met wit zijn geen kleuren maar toch een van de beste kleurencombinaties.

kleurencombinaties

witte hoodie

Hoodie

wit €70 Shop nu

De kleurencombinaties die goed werken bestaan voornamelijk uit rustige basic kleuren. Naast de kleuren is ook de manier waarop je kleding draagt. Kleine aanpassingen, zoals je broek oprollen geeft gelijk een zomerse uitstraling.