Een Gronings Frituur Festival. Het klinkt misschien niet heel bekend, maar toch is het al de vierde editie. De organisatoren, ‘De Bruine Fruitschaal’ en ‘Cultureel Podium EM2’, hebben ook nu weer hun krachten gebundeld. Food-festivals worden met rijen breed uit de grond gestampt, maar een Frituur Festival is toch wel uniek. Meestal zijn de food-festivals namelijk gericht op culinaire streetfood stands, maar dit keer wordt het anders!

Gronings Frituur Festival

Laten we beginnen met de entree, voor slechts 6 euro (inclusief servicekosten) mag je al naar binnen. Dus dat wordt jezelf lekker volstampen! Dit mooie festival vindt plaats in het gebouw van EM2, een grote ruimte op het oude suikerunieterrein. Dit zorgt ervoor dat je zowel buiten als binnen kan genieten van je vette in olie doordrenkte snack. Nog een maandje wachten en dan is het eindelijk zover.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door De.Bruine.Fruitschaal (@de.bruine.fruitschaal) op

Maar om je nou alleen maar vol te laten proppen met de alom bekende bitterbal of kroket gaat de organisatoren ook wat ver. Daarom vind jij naast de frikandellen, bitterballen en kroketten ook excentrieke frituursnacks. Misschien zijn we bekend met het Frites Atelier, waar ze al experimenteren met haute frituur. Op dit festival kan je iets soortgelijks verwachten. Denk bijvoorbeeld aan een bitterbal gevuld met ei, een insectenfrikandel of een snertkroket. Zo gek als jij je het kan bedenken, dat serveren ze hier.

Eten, dansen en drankjes

Om nou niet een eenzijdig vreetfestijn te worden, heeft de organisator ook voor de nodige entertainment gezorgd. Zo zijn er live bandjes en verschillende workshops voor alle leeftijden te vinden. Er is voor iedereen wat wils. Zo kan jij even de calorieën eraf dansen tijdens de concerten, zodat je de volgende dag niet door de weegschaal zakt.

Gronings frituurfestival
Foto Instagram: de.bruine.fruitschaal

Mocht je toch niet zo’n fan zijn van haute frituur, dan zijn er nog genoeg andere foodfestivals te vinden dit jaar. Denk aan het wine festival. De eerste editie van het jaar heeft al plaatsgevonden, maar rond augustus vindt deel twee van het jaar plaats.