De duurste auto ter wereld

Je zult je vast afvragen wie er in hemelsnaam de duurste auto ter wereld zou kunnen betalen. Is het een sjeik, een succesvolle ondernemer of iemand die de loterij heeft gewonnen? Fout, het is een van de beste profvoetballers van de wereld: Cristiano Ronaldo.

Het is al wel bekend dat Ronaldo en enorme fan is van snelle en dure auto’s. Hij heeft in de loop der jaren al een aardige collectie opgebouwd en lijkt er ook wel trots op te zijn.

De auto van Cristiano Ronaldo

De nieuwe ride die Ronaldo op het oog heeft, is de Bugatti La Voiture Noire. De auto is gebaseerd op de Bugatti Atlantic uit de jaren ’30. Destijds kregen ze het voor elkaar om een auto te produceren met een topsnelheid van 220 kilometer per uur. Je kunt je wel voorstellen dat er nu, zo’n 80 jaar later, heel wat nieuwe technologieën zijn waardoor hij nog vele malen sneller kan. De nieuwe versie is goed voor zo’n 1.500 pk waardoor je een snelheid van 400 km/uur kan bereiken. Dit komt door de 2 V8 motoren en de gassen die worden geproduceerd door 6 uitlaten. Wellicht dat je nu wat meer begrijpt waarom deze superauto de duurste ter wereld is.

duurste auto ter wereld MAN MAN duurste auto ter wereld MAN MAN duurste auto ter wereld MAN MAN

Met de portemonnee van Ronaldo zal het vast wel goed zitten. Hij verdient namelijk ongeveer 100 miljoen euro per jaar. Maar toch hangt er een aardig prijskaartje aan deze nieuwe Bugatti. Naar verluidt zal de nieuwe Bugatti La Voiture Noire ruim 16 miljoen (!) euro kosten. Ronaldo zal een deal hebben gemaakt waardoor hij ‘slechts’ 11 miljoen euro moet betalen, een koopje dus.

Nu hij zijn garage weer gaat uitbreiden, zou hij wellicht een voorbeeld moeten nemen aan deze bizarre autogarage waar vrijwel elke man van zal dromen. Daar zullen zijn prachtige bolides niet verkeerd in staan.