Velar

De Range Rover Velar is bij de World Car Awards in de prijzen gevallen. De Velar heeft zodoende het stokje overgenomen van de Jaguar F-Pace, welke vorig deze prijs in ontvangst mocht nemen. De F-Pace was vorig jaar zelfs gekroond tot mooiste en tevens beste auto ter wereld. De winnaars werden dit jaar gekozen door een 82-koppige jury uit 24 landen. Samen waren ze het over eens dat de Velar er met de prijs vandoor mocht gaan en hield zo de Lexus LC 500 en Volvo XC 60 achter zich. De jury was onder de indruk van de soepele lijnen van de auto, wat de auto een modern karakter geeft. Tevens heeft Range Rover de jury voor zich gewonnen door de verzonken handgrepen, slanke matrix LED-lampen en het strak afgewerkte Touch Pro Duo infotainmentsysteem.

Velar MAN MAN 1 Velar MAN MAN 2 Velar MAN MAN 3 Velar MAN MAN 5 Velar MAN MAN 4 Velar MAN MAN 6

Dit is een fijne bevestiging voor de mensen van Range Rover. Het is een erkenning voor hun visie waarbij design, technologie en innovatie in een auto samenkomen. In Nederland is dit model te koop met een startprijs vanaf €74.200, dat nog duizenden euro’s op kan lopen afhankelijk van de opties. De SUV is leverbaar met de keuze uit zes verschillende motoren, vier- of zescilinder. Deze motors verschillen in pk’s en kunnen in een diesel- of benzinevariant gekocht worden.

Dat de Velar dit jaar is uitgeroepen tot ‘de mooiste auto ter wereld’ kunnen wij ons voorstellen. Toch heeft iedereen een persoonlijke smaak. Misschien vond je zelf een ander model wel fraaier. Deze Porsche is een goed voorbeeld van hoe de duurste Porsche van Nederland niet gelijk de mooiste hoeft te zijn.