Bijzondere Porsche

Er zijn meerdere redenen waarom deze Porsche zo bijzonder (en duur) is. Ten eerste zijn er slechts 55 exemplaren ooit gebouwd van deze Porsche 911 Carrera RS 3.8. Dit aantal is ontzettend laag als je het vergelijkt met de massaproductie van deze tijd. Verder is dit het enige pre-productie test model, welke is uitgegeven op 22 september 1992. De testauto behoorde toe tot de ontwikkelingsafdeling van de motorsportafdeling en op basis van deze auto’s werden alle punten van de auto getest. Diegene die het testen deed? Walter Röhrl, bekend wereldkampioen rally. Hij kreeg als één van de eerste de taak om de auto uit te testen. Walter was zo onder de indruk van de auto dat hij zijn handtekening heeft gezet op de tankdop van het exemplaar.

De auto heeft sinds 1993 wel wat kilometers gemaakt, waardoor de teller nu op bijna 100.00 kilometer staat. Het interieur is een combinatie van zwart met verschillende tinten grijs. De buitenkant spreekt al boekdelen en de binnenkant behoeft daarom niet te veel poespas. Het is een enorm bijzonder auto, waarvoor je dan ook diep in de buiel moet tasten. De Porsche kost maar liefst € 1.195.000, maar dan heb je ook wat.

Porsche duurste MAN MAN 5 Porsche duurste MAN MAN 2 Porsche duurste MAN MAN 6 Porsche duurste MAN MAN 7 Porsche duurste MAN MAN 11 Porsche duurste MAN MAN 8 Porsche duurste MAN MAN 9 Porsche duurste MAN MAN 13 Porsche duurste MAN MAN 12 Porsche duurste MAN MAN 3 Porsche duurste MAN MAN 4 Porsche duurste MAN MAN 10

Je hoeft niet eens een vlucht te boeken voor dit exemplaar want deze staat ‘gewoon’ in Nederland te koop. Een andere auto die in Nederland te koop staat is deze Audi R8 + v10, een enorm brute bak.