Amsterdam Wine Festival 2019

Het Amsterdam Wine Festival is een jaarlijks terugkomend fenomeen dat tweemaal per jaar plaatsvindt. Naast de vele Amsterdamse wijnbarren, is dit festival een toegevoegde waarde aan de kalender. Nu is het tijd voor het eerste oogstfeest, waarbij het zuidelijk halfrond centraal staat. Het oogstfeest houdt in dat de boeren vieren dat de druiven veilig binnengehaald zijn en dan het proces kan beginnen. En dat betekent ook bij de Westergasfabriek tijd voor een feestje. Tijd voor Amsterdam Wine Festival 2019.

De wijn

Tijdens het Amsterdam Wine Festival 2019 is er meer dan 5.000 vierkante meter aan wijnbeleving. Gedurende drie dagen kun je hier meer dan 300 wijnen per glas proeven. Je kan dan ook kiezen uit een rijke selectie wijnen uit diverse wijnlanden, dit doe je in de Gashouder en het Transformatorhuis. Hier wordt veel aandacht besteed aan bio-, biodynamische en natuurwijnen. Nog geen verstand van wijn? Zo kom je over als een echte wijnexpert.

Amsterdam Wine Festival MAN MAN 02
Foto Instagram: amsterdamwinefestival

Het eten is om van te smullen

Naast een lekker wijntje moet er natuurlijk ook wat te eten zijn. En ook dit is tot in de puntjes verzorgd. De eerste editie dit jaar staat in het teken van landen rond het zuidelijk halfrond, en daar weten ze wel wat lekker eten is. Zo vind je hier veel braai uit Zuid-Afrika, de typische asado gerechtjes uit Zuid-Amerika, overheerlijke lam & mosselen uit Nieuw-Zeeland, Kangaroe uit Australië en nog veel meer.

Cursussen in alle soorten en maten

Naast al het lekkere eten en de heerlijke wijnen is er ook aan belevenissen niet bezuinigd. Tijdens het Amsterdam Wine Festival 2019 kun je denken aan meerdere masterclasses die gegeven worden door wijnmakers uit verschillende landen. Maar je kan er ook eens meemaken hoe voelt het nou om zelf druiven te stampen en je eigen wijn te maken. En ben je niet vies van het dansen van de tango? Dan kan je ook heerlijk een dansje wagen onder begeleiding van echte professionals. Als afsluiter van elke dag is er een live band te zien vanuit de diverse landen.

Amsterdam Wine Festival MAN MAN 03
Foto Instagram: amsterdamwinefestival

Ben je ondertussen aan het droogtrainen? Leer hier hoe je alcohol kan drinken en fit blijft. Het Amsterdam Wine Festival begint deze week en is in de Westergasfabriek van 22 tot en met 24 maart te bezoeken. Vergeet daarom niet snel je kaartjes te halen.