Goed gezelschap en een lekker glas wijn. Of je nu samen met je partner bent of met je maten, dit is het recept voor een gezellig avond met goede gesprekken. Maar, het aanbod in Amsterdam is groot en daarom zetten wij drie wijnbars op een rijtje die zeker een bezoek waard zijn.

Wijnbar Paulus

Als je zin hebt om een goed glas wijn te drinken in een huiselijke omgeving, dan is Wijnbar Paulus aan de Ceintuurbaan in de Pijp, dé juiste keuze. Deze wijnbar heeft een warme, gezellige vintage look waar jij je bij binnenkomst al gelijk thuis voelt. Plof neer op de bank en geniet van een goed glas wijn en een heerlijke borrelplank. Bij deze wijnbar kan je verschillende wijnen bestellen. Zo hebben zij verschillende rode wijnen, witte wijnen, port of bubbels per glas of per fles. Daarnaast heeft Wijnbar Paulus nog een breed aanbod aan wijnen, portjes en bubbels die enkel per fles aangeboden worden, maar dan moet je er wel snel bij zijn want er zijn enkel één of twee flessen per stuk beschikbaar.

wijnbars man man 04

Alex + Pinard

Een ander café wellke niet mag ontbreken in het lijstje van wijnbars is Alex + Pinard. Dit café is te vinden aan de Dapperstraat in Oost en is dé plek voor een goed glas wijn bij de borrel, maar ook voor een goede lunch of diner. De menukaart van Ales + Pinard wisselt met de seizoenen mee en is, net als de wijnkaart, gebouwd rondom producten van kleine ambachtelijke producenten. Het interieur oogt ruimtelijk en licht door de hoge plafonds en de grote ramen. Daarnaast heeft deze wijnbar ook een terras, wat het de ideale plek maakt om te genieten van een goed glas wijn met de eerste zonnestralen op je gezicht.

Wijnbars man man 02

Shiraz

Shiraz is een wijnbar aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Deze wijnbar is de plek om nieuwe wijn te ontdekken óf te genieten van het oude vertrouwde. Dit is de juiste spot om verrassende smaakcombinaties te proeven. En als je geen keuze kan maken uit de uitgebreide wijn, staat de bediening klaar om je te helpen om zo samen tot de juiste keuze voor jou te komen. Heb je een wijntje gevonden die je niet alleen in de bar, maar ook thuis op de bank wil drinken? Geen probleem, want deze wijnbar heeft een winkeltje Shiraz Boutique des Vins op één deur verder waar je een lekker flesje wijn kan kopen voor thuis.

Wijnbars man man
Nu je weet wáár je moet zijn, weet je nog niet direct welke wijn je moet bestellen. But, we’re here to help: Zo klink je als een echte wijnexpert, ook al ben je dat niet.