Het is een doordeweekse donderdagavond. Ik word door mijn groep vrienden bijna gesommeerd om naar een bar te komen in Amsterdam Oost. Eigenlijk wil ik liever nog een paar afleveringen pakken van The Sinner, maar ik weet ook dat mijn verjaardag voor de deur staat.

Gentlemen’s club

Wanneer mijn vrienden me verzoeken om goed gekleed te komen, weet ik al dat er iets achter zit. Bij aankomst krijg ik van mijn glunderende vrienden een fles champagne van Gentlemen’s club Elvee met een envelop overhandigd. Op de envelop staat: „The only drink that will actually get you laid” en in de envelop is een tegoedbon te vinden voor deze Gentlemen’s club uit Amsterdam. Als trotse bezitter van de fles kun je niet alleen genieten van een heerlijk glas champagne, je krijgt er een stomend uur met een model van de club bij.

elvee man man 0

Op avontuur

Op drie scooters gaan we naar de club toe. De sfeer is goed, de bar is open en je mag door het hele huis rondlopen. Het is druk, iedereen wil een kijkje nemen bij deze gentlemen’s club. Het vriendelijke en professionele personeel maakt dat jij je direct bij binnenkomst op je gemak voelt. Samen met mijn vrienden is het gezellig en de sfeer is goed. Ik raak aan de praat met een leuke meid uit Utrecht en vraag mij af of zij hier werkt of dat zij hier ook gewoon op bezoek is. Ik vertelde haar dat ik een tegoedbon voor de club had en dat ik niet zeker wist wat ik er mee moest. Wanneer we verder praten, kom ik er al snel achter dat zij hier werkt. Ze vraagt me mee naar boven en na enige twijfel stem ik in. Ik voel mij op mijn gemak en mijn vrienden zijn in de buurt, dus waarom ook niet?

De daad

Eenmaal boven komen we in een kamer met jacuzzi. Ze laat de kraan lopen en we kleden ons direct uit. Er is geen voorspel en je mag niet zoenen. Dit maakt dit een erg onromantische situatie, maar wanneer ik dit naar haar uitspreek doet ze direct haar best om mij meer op mijn gemak te stellen. We stappen de jacuzzi in en drinken wat. Ze geeft mij een condoom die ik om moet doen waarna ze steeds dichterbij komt. Ze verleidt me en wanneer we vanuit de jacuzzi onszelf verplaatsen naar het bed, beginnen we gelijk aan de daad. Het is een surrealistische situatie omdat we elkaar nog geen 20 minuten geleden voor het eerst hebben ontmoet. Er is geen spel, geen leeuw noch leeuwinnen oergevoel. Er is geen romantiek.

elvee man man 02

Eén stomend uur later

Met een opgeheven hoofd trek ik mijn kleren aan. Als ik haar aankijk zie ik enkel een geweldige vrouw, die als alleenstaande moeder van twee kinderen door het leven gaat en deze baan bewust heeft gekozen. Ik geef haar een knuffel voordat ik naar buiten loop. Ik bedank haar, zij bedankt mij. Het was even niet meer volledig onromantisch. Het was echt. Er was een momentje.

Lijkt zo’n avontuurtje jou wel wat? De exclusieve champagne kost €500 en is sinds 12 februari online te bestellen bij Sterk Amsterdam en vanaf 14 februari in dezelfde winkel te verkrijgen.