Detective series op Netflix

Netflix barst van de misdaadseries. Sommige hiervan gaan over grootschalige drugshandel (denk aan Breaking Bad) of over gevaarlijke undercover missies (zoals Fauda). Een groot deel van de misdaadseries op Netflix gaat echter over moorden of ontvoeringen die moeten worden opgelost. Deze detectives worden gekenmerkt door een voortvluchtige dader en een vastberaden detectiveteam dat de dader op z’n hielen zit. Dit zijn 10 spannende detective series op Netflix en hun IMDb-score.

Criminal

Deze twaalf afleveringen zijn allemaal los van elkaar te zien. Elke aflevering staat namelijk één apart verhoor centraal. De afleveringen worden getypeerd door verdachten die worden beschuldigd van een moord of vermissing en hiervoor worden verhoord. De serie is behoorlijk grimmig, maar kijkt lekker weg. Spanje, Duitsland, Frankrijk en Engeland produceerde allemaal drie afleveringen in deze serie.

IMDb-score: 7.7

 

Collateral

In deze serie komt detective Kip Glaspie voor een lastige zaak te staan. Een pizzakoerier is om het leven gekomen. Al gauw blijkt dat zijn dood kan worden gekoppeld aan een aantal belangrijke politieke figuren. De Britse serie heeft maar vier afleveringen. Hierdoor is de spannende ontknoping snel bereikt.

IMDb-score: 6.7

 

Sherlock

De oorspronkelijke verhalen over Sherlock Holmes en zijn helper John Watson kennen we allemaal. Deze serie is een moderne vertelling van deze legendarische detective verhalen. De serie speelt zich af in Londen, waar Sherlock voor ingewikkelde zaken en de nodige vijanden komt te staan. Benedict Cumberbatch speelt de hoofdrol. Hij is onder andere te zien in 1917, één van de films die in juni in de bioscoop draaien.

IMDb-score: 9.1

 

Broadchurch

Deze serie gaat over het dorp Broadchurch. Wanneer de 11-jarige Danny wordt vermoord, gaat zijn familie door een diep dal. Hun rouwproces én de missie om de dader op te sporen en te berechten, vormen de rode draad in deze Engelse serie.

IMDb-score: 8.4

 

The Fall

Gilian Anderson speelt de vastberaden detective die in The Fall naar Belfast wordt geroepen. Een seriemoordenaar heeft het gemunt op jonge vrouwen, maar blijft ongrijpbaar. We volgen zowel de moordenaar als de detective die hem wil oppakken in deze serie. Dat zorgt voor een kat-en-muisspel dat dat tot het einde spannend blijft.

IMDb-score: 8.2

 

The Bridge

In deze Scandinavische artikel wordt een lijk gevonden dat precies in het midden van de Sontbrug ligt. Deze brug verbindt Denemarken aan Zweden, waardoor beide landen de moord moeten oplossen. De totaal verschillende Martin en Saga krijgen de regie over de zaak, terwijl de moorden zich blijven opstapelen. The Bridge wordt als één van de beste misdaadseries gezien en mag dus niet ontbreken op jouw lijst.

IMDb-score: 8.6

 

The Missing

Detective Julien Baptise staat in deze serie voor grote raadsels. Alle drie de seizoenen betreffen een eigen vermissingszaak. In het eerste seizoen verdwijnt een jongen. Acht jaar later besluit men de zaak weer te openen nadat er nieuwe aanwijzingen zijn gevonden. In het tweede seizoen (in onze ogen het beste seizoen) keert een meisje terug na te zijn verdwenen, maar het blijft onduidelijk wat er tijdens haar verdwijning gebeurde. Seizoen 3 heeft voor ons Nederlanders wat leuks in petto: het speelt zich af in Amsterdam.

IMDb-score: 8.2

 

The Sinner

In het eerste seizoen van deze serie wordt een vrouw tijdens een stranddag getriggerd en steekt ze vanuit het niets een man neer. Het is niet de vraag óf ze het heeft gedaan, maar waarom. En voor dat antwoord moet er diep in haar geheugen worden gegraven. Inmiddels is The Sinner seizoen 3 bijna te zien op Netflix.

IMDb-score: 8.0

 

Safe

In dit Britse mysterie volgen we Tom. Samen met zijn twee dochters rouwt hij over de dood van zijn vrouw. Wanneer één van zijn dochters verdwijnt, zet Tom alles op alles om haar terug te vinden. Al gauw realiseert hij zich echter dat de gemoedelijke buurt waar hij woont meer geheimen verbergt dan hij aanvankelijk vermoedde.

IMDb-score: 7.3

 

Unbelievable

Deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een jong meisje meent verkracht te zijn, maar haar verklaring wordt niet geloofd. Later komen twee vrouwelijke detectives een serieverkrachter op het spoor. Doordat hij in verschillende Amerikaanse staten toeslaat (die allemaal een eigen politiekorps hebben en niet met elkaar communiceren), heeft hij lang zijn gang kunnen gaan. De twee vrouwen zetten in de serie Unbelievable alles op alles om hem op te sporen in deze spannende detective.

IMDb-score: 8.4