Opzienbarende moord in Netflix serie Broadchurch

Het decor van de Netflix-serie is het slaperige dorpje Broadchurch. Iedereen kent elkaar en voor buitenstaanders is het moeilijk om een plekje te veroveren. Die gesloten gemeenschap wordt dan ook ruw opgeschrikt als op een dag het lichaam van de 11-jarige Danny Latimer aanspoelt op de kust. Hij is de zoon van de beste vriendin van Ellie Miller, de lokale politieagente. Dat blijkt het begin te zijn van een aaneenschakeling van gebeurtenissen die de gemeenschap op zijn grondvesten zal doen schudden. Lang verzwegen geheimen komen naar boven en iedereen is plotseling een serieuze verdachte.

Spanning van begin tot einde

De Netflix-serie Broadchurch is momenteel toe aan het derde en laatste seizoen. De serie is, ondanks de talloze clichématige elementen, razend populair. Dat is niet alleen de verdienste van het sterk acterende duo David Tennant (adjudant Alec Hardy) en Olivia Colman (brigadier Ellie Miller). De manier waarop de serie is opgebouwd zorgt ervoor dat je het liefste een heel seizoen in een keer uitzit. Bijkomend element is de spanningen tussen de agenten die de moordzaak moeten oplossen. Harry is er extra op gebrand om de zaak op te lossen vanwege een onopgeloste zaak uit het verleden.

netflix kijktip broadchurch

De complicerende factor in het hele verhaal is Ellie Miller. Zij is niet alleen betrokken bij de moordzaak als politieagente, maar is ook de beste vriendin van de moeder van het slachtoffer. Zij komt na haar zwangerschapsverlof terug en ziet dat haar gedroomde promotie niet doorgaat. Tot overmaat van ramp blijkt dat haar theorie dat de moordenaar een buitenstaander moet zijn, niet langer stand kan houden.

Broadchurch bij Netflix

Genoeg reden om te kijken, vooral voor liefhebbers van het typische platteland. Voor de een is het wegvallen van de kustscenes in het derde seizoen mogelijk een tegenvaller, voor de ander is juist het Engelse platteland een ideale setting. Het volledige derde seizoen is nu te zien bij Netflix.