Haunted (seizoen 2)

Vrijdag de 11e (en dus niet vrijdag de 13e, wat wel erg toepasselijk was geweest) komt het tweede seizoen van Haunted online. De serie is niet te vergelijken met de andere Netflix-serie The Haunting of Hill House. Haunted is een documentaireserie waarin ‘echte mensen, echte verhalen en echte horror’ centraal staan. De mensen die aan het woord komen vertellen over vroegere paranormale ervaringen uit hun jeugd. Deze vertellingen worden vervolgens nagespeeld door acteurs, waardoor de bovennatuurlijke verhalen voor je ogen tot leven komen.

In Amerika is er ophef ontstaan over hoe waarheidsgetrouw de verhalen zijn, maar de documentairemakers hebben benadrukt dat deze wel degelijk echt zijn gebeurd. In het tweede seizoen staan nieuwe verhalen geheid garant voor een paar slapeloze nachten.

El Camino: a Breaking Bad Movie

Dit vervolg op Breaking Bad is één van de grootste en langst verwachte binnenkomers van de maand oktober. Aaron Paul pakt de rol van Jesse Pinkman weer op, die moet zien te ontsnappen aan politietroepen en de criminelen die hem in de originele serie bedreigden.

De titel heeft een dubbele betekenis: El Camino verwijst naar de auto waar Aaron in rijdt en betekent tevens “het pad”. De weg die Jesse aflegt staat dus centraal in wat een ongelofelijk spannende film begint te worden. Regisseur VInce Gilligan had eerst de intentie om een kort filmpje van 5 minuten te maken over Jesse’s leven na het einde van Breaking Bad. Van dit voornemen is hij dus teruggekomen. De gehele film is vanaf 11 oktober op Netflix te kijken.

The Purge

Deze horror-actiefilm is het eerste deel in wat uiteindelijk uit is gegroeid tot een filmreeks van vier delen en een televisieserie. The Purge focust op een familie die in een dystopisch, toekomstig Amerika wonen. Eén keer per jaar vindt voor twaalf uur lang de ‘Purge’ (Engels voor ‘zuivering’) plaats. Tijdens deze nacht zijn alle misdaden toegestaan en zijn hulpdiensten niet bereikbaar. Veel mensen maken van deze vrijbrief gebruik om op moordjacht te gaan, anderen sluiten zich juist veilig op tegen dreigend gevaar.

De film draait om een familie die zich met behulp van een geavanceerd beveiligingssysteem probeert te beschermen. Er dringt echter een gewond persoon binnen om veiligheid te zoeken voor zijn achtervolgers. Deze zwaar bewapende en gemaskerde bende duikt niet veel later op bij het huis van de familie en eist dat ze hun “prooi” vrijlaten. Of ze hiermee akkoord gaan en wat de gevolgen zijn, kan je vanaf vrijdag de 11e zelf aanschouwen.

The Walking Dead (seizoen 9)

Fans van de serie hebben er even op moeten wachten, maar het negende seizoen staat vanaf woensdag 9 oktober op Netflix, terwijl het tiende seizoen net is begonnen in Amerika. The Walking Dead speelt zich af in een postapocalyptisch Amerika, waarin mensenetende zombies over de straten zwerven, op zoek naar de laatste overlevende mensen. Deze mensen hebben zich veelal verzameld in verschillende samenlevingen, waarin ze met elkaar vechten op wapens, eten en veiligheid.

De serie lijkt een volledig nieuwe weg in te slaan met het negende seizoen. Zo heeft het negende seizoen een nieuwe producer dan de voorgaande seizoenen. Ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende tijdsprongen, eerst van 18 maanden en daarna van zes jaar. Hierdoor worden alle verhaallijnen nieuw leven ingeblazen. De belangrijkste nieuwe ontwikkeling blijft echter die van een nieuwe vijand. De personages moeten het nu opnemen tegen The Whisperers, een vijand zoals ze die nog nooit eerder hebben meegemaakt.