Best bekeken nieuwe Netflix series van 2018

Netflix heeft een lijstje opgesteld van de best bekeken series en films en dus ook van de best bekeken nieuwkomers. Het gaat hier om nieuwe Netflix series die tussen 1 januari en 28 november online zijn gekomen. Het gaat niet per se om het grootste aantal kijkers of kliks, maar om het hoogste gemiddelde kijktijd per sessie. Oftewel, de meest gebingde series van dit jaar. Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe serie, dan is hier wat inspiratie voor de feestdagen.

10. Orange Is The New Black seizoen 6

Deze hitserie is een van de boegbeelden van Netflix. De serie gaat over een dertiger uit de welgestelde klasse die vijftien maanden de gevangenis in moet. De afgelopen jaren heeft de serie meerdere prijzen gewonnen. OITNB wordt dan ook geprezen om de realistische wijze waarop de problemen van de Amerikaanse samenleving worden weergegeven in een vrouwengevangenis, waar vrouwen van allerlei achtergronden moeten samenleven.

Netflix series MAN MAN

9. Insatiable

Insatiable was een controversiële Netflix serie, vanwege vermeende ‘fatshaming’. Ondanks dat, of misschien juist daardoor, was Insatiable een van de populairste series van het afgelopen jaar. Er komt dan ook een seizoen 2 aan. De serie gaat over Patty, die haar hele leven is gepest vanwege haar overgewicht. Vervolgens moet ze een tijd aan de sondevoeding en valt ze enorm af. Slanke Patty kan ineens iedere man krijgen, maar zij wil vooral wraak nemen op iedereen die haar heeft gepest.

8. Anne With An E seizoen 2

Deze Netflix serie, die is gemaakt in samenwerking met CBC, is gebaseerd op het boek Anne of Green Gables. Het is een dramaserie die gaat over Anne Shirley en speelt zich af in de jaren ’90 van de 19de eeuw. Anne verhuist als kind van weeshuis naar weeshuis en weet haar plek niet te vinden. Uiteindelijk komt ze terecht bij een broer en zus die samen een kind wilde adopteren. Zij dachten echter een jongen te krijgen, dus Anne moet zich bewijzen.

Netflix series MAN MAN

7. The Haunting Of Hill House

Een serie met Nederlandse inbreng, Michiel Huisman is namelijk een van de acteurs. Het is gebaseerd op de klassieker The Haunting uit 1963, en gaat over vijf broers en zussen die opgroeiden in het beruchte spookhuis. Het verhaal wisselt af tussen heden en verleden. Iedereen is inmiddels volwassen en ze worden herenigd door de zelfmoord van hun jongste zus. Hierdoor moeten ze terug naar hun verleden en naar Hill House.

6. Fastest Car

Een originele Netflix serie die autoliefhebbers zeker kan bekoren. In Fastest Car worden bouwers van custom auto’s uitgedaagd om het op te nemen tegen de supercars van deze wereld. Het is een Amerikaanse productie met een soort reality opzet, maar volgens Netflix is er geen script.

Netflix series MAN MAN

5. Bodyguard

Deze serie gaat over David Budd, gespeeld door Richard Madden. Budd is een oorlogsveteraan die heeft gestreden in Afghanistan. Zijn terugkeer is niet helemaal soepel gegaan en hij probeert in Londen zijn leven weer op te pakken. Hij wordt benoemd tot persoonlijk bodyguard van de minister van Binnenlandse Zaken; Julia Montague. De serie speelt in op terroristische spanningen en zorgt ervoor dat je elke aflevering op het puntje van je stoel zit.

4. Last Chance U: INDY

Een mooie serie voor liefhebbers van sport, en de Amerikaanse sportcultuur. Last Chance U gaat over een aantal jonge America Football spelers. Ze vechten voor hun laatste kans om het te maken tot hun grote droom, de NFL. Dit is een zware strijd, zeker omdat deze spelers niet van onbesproken gedrag zijn.

Netflix series MAN MAN

3. 13 Reasons Why seizoen 2

Deze Netflix serie kwam wereldwijd in het nieuws, zowel positief als negatief. In de serie volgen we het leven van tiener Clay Jensen. Hij komt op een dag thuis van school en treft een mysterieuze doos aan met cassettes, die zijn opgenomen door Hannah Baker. Dit is zijn schoolgenoot en ook het meisje waarop hij al een tijdje verliefd is. Hannah heeft twee weken eerder zelfmoord gepleegd, en op de tapes legt ze uit waarom ze dit heeft gedaan. In seizoen twee zien we het perspectief van anderen op dit verhaal.

2. Making A Murderer Part 2

In dit seizoen gaat het bizarre verhaal van Steven Avery verder. Hij heeft al 18 jaar vast gezeten voor een misdaad die hij niet gepleegd blijkt te hebben. Nu krijgt hij samen met zijn neef opnieuw een moord in de schoenen geschoven. In de serie wordt het proces gevolgd. De serie is gebaseerd op de werkelijkheid, maar wel aangekleed om het klaar te maken voor het scherm. Making a Murderer geeft een interessant inkijkje in de Amerikaanse rechtstaat.

Netflix series MAN MAN

1. On My Block

Deze Neflix serie kon rekenen op positieve kritieken, en een score van 93% op Rotten Tomatoes. On My Block gaat over vier tieners die in de binnenstad van Los Angeles naar school gaan. Deze school heeft veel last van het vele geweld dat daar plaatsvindt, en de scholieren zullen hier mee moeten omgaan. Ze proberen dit met een flinke dosis humor.

Er zijn ook nieuwe series op Netflix te vinden die zeker het kijken waard zijn.