Historische woning in Haarlem te koop op Funda

We liepen deze waanzinnige woning tegen het lijf op Funda. Je woont heerlijk rustig op een groene locatie, terwijl het centrum vlakbij is. De bevindt zich in een historisch pand, gebouwd in 1907. Stoere, eigentijdse elementen geven het geheel een bijzondere uitstraling. Die zelfde uitstraling zien we aan de binnenkant terug. Naast een woonoppervlakte van 250 vierkante meter heeft de woning vijf meter hoge plafonds met geweldige raampartijen. De unieke gevelkozijnen en de originele roedeverdeling maken het plaatje compleet.

Bijzonder ruime woonkeuken

Op de begane grond bevindt zich een unieke woonkeuken. Afgezien van de ruime omvang is het direct duidelijk dat je hier je culinaire creaties met plezier kunt bereiden. Mocht dat net niet de bedoeling zijn: de ruimte is in een handomdraai te veranderen in een woonkamer en keuken. In de huidige opstelling tref je twee kookeilanden aan, waarvan één kookeiland mobiel is. Een dergelijke ruimte kan uiteraard enkel tot recht komen als de juiste apparatuur voor handen is. Voor de echte liefhebber is dit een waar paradijs. Maar liefst vijf apparaten zijn in de achterwand geplaatst, allemaal van het merk Gaggenau:

  • een brede oven (90 cm breed met kerntemperatuurmeter)
  • een grill/magnetron
  • een stoomoven (aangesloten op het waternet)
  • Twee warmhoudlades

Drie losse kookplaten (elk met twee branders), een wokbrander en een tweedelig teppanyaki-plaat maken het geheel compleet. Aan de andere kant zien we een ruime inbouwkoelkast, een driedelige vriezer en een wijnklimaatkast.

Entresol

De trap naar het entresol is een ware eyecatcher. Hier bevindt zich ruime de zitkamer die uitnodigt om heerlijk te chillen. Ook hier zien we dimbare spots die we door de hele woning aantreffen. Wil je snel overschakelen naar een andere sfeer, dan is dat zo geregeld.

Eerste verdieping

Aangekomen op de eerste verdieping zien we de tweede woonkamer. Hier bevindt zich ook de tweede keuken. Je kunt dus vanuit de slaapkamer naar de keuken lopen en koffie zetten. Die drink je op terwijl je vanuit de loggia een perfect zicht hebt op het zuiden. De tweede keuken op deze verdieping is net als de eerste keuken, voorzien van inbouwapparatuur van Gaggenau. Op die manier heb je alles bij de hand: een volautomatische koffiemachine, een koelkast en een vaatwasser.

Op de eerste verdieping bevinden zich ook de twee badkamers. Door gebruik te maken van de stoere materialen die we eerder zagen, ontstaat een uniform geheel. Ook hier zien we duidelijk het multifunctionele concept terug. In de eerste badkamer treffen we een inloopdouche aan, net als een toilet en een wastafelmeubel. De tweede badkamer, welke in verbinding staat met de slaapkamer, is voorzien van een Carian vrijstaand bad, een wastafelmeubel en een toilet. Ook hier is een inloopdouche aanwezig.

Tweede etage

Via een vaste trap kom je via de overloop op de zolder. De omvang maakt het mogelijk om hier nog twee riante slaapkamers te realiseren. Een andere optie zou een studieruimte kunnen zijn of een atelier. De huidige eigenaar heeft ooit plannen gehad om hier een vide te maken. De bouwtekening hiervoor zijn nog aanwezig.

Check de waanzinnige beelden van de woning hieronder (via Funda).

oude kazerne loft new york funda te koop Funda te koop