Naar de bioscoop in juni voor oude en nieuwe films

Een bezoek brengen aan de bioscoop kan weer vanaf deze maand. Toch is het nog niet net zoals voorheen. Er worden bijvoorbeeld 30 bezoekers per bioscoopzaal toegelaten. Bovendien zijn films zoals de nieuwe James Bond film No Time To Die met een flink aantal maanden uitgesteld. Om de gaten op te vullen komen films daarom met een aantal oude klassiekers die weer opnieuw te zien zijn. Dit zijn 5 films die je vanaf deze maand in de bioscoop kunt zien.

Harry Potter and the Deathly Hallows

Inmiddels weten we allemaal al lang hoe de jarenlange tovenaarsstrijd tussen Harry Potter en Voldemort afloopt. Dat zorgt er niet voor dat het minder leuk wordt om het verhaal van het laatste boek (dat werd verdeeld over twee films) nog een keer her te beleven. Van draken en gigantische spinnen tot een profetie die eindelijk uitkomt; de explosieve eindstrijd is weer in de bioscoop te zien.

 

The Gentlemen

Matthew McConaughey speelt de hoofdrol in deze vette mannenfilm. Hij vertolkt de rol van Mickey Pearson. Mickey heeft door de jaren heen een groot drugsimperium voor zichzelf opgebouwd. Nu verschillende groepen te horen krijgen dat hij met pensioen wil, zijn ze er al gauw als de kippen bij om elkaar af te troeven én Mickey’s imperium over te nemen. Onder andere Charlie Hunnam, Colin Farrell en Hugh Grant zijn te zien in de film.

 

1917

Waar de meeste films gaan over de Tweede Wereldoorlog (kijk bijvoorbeeld naar Midway, dat sinds kort op Netflix staat), legt deze film de focus op de Eerste Wereldoorlog. Twee jonge soldaten krijgen een belangrijke maar vrijwel onhaalbare missie. Ze moeten een boodschap overbrengen en hierbij vijandelijk gebied doorkruisen. Mislukken ze, dan zal een grote groep soldaten in de val lopen. De film werd geregisseerd door Sam Mendes, die onder andere Skyfall en Spectre voor zijn rekening nam.

 

I See You

In deze freaky thriller staan twee verschillende verhaallijnen centraal. Maar in hoeverre hebben ze eigenlijk met elkaar te maken? De rechercheur Greg Harper onderzoekt de verdwijning van een jongen. Ondertussen heeft zijn vrouw Jackie een gespannen gevoel thuis. Door geluiden, spullen die verdwijnen en een constante dreigende sfeer raakt ze langzamerhand gek. Het helpt niet veel dat Greg en Jackie onderling nogal op gespannen voet staan. Hou je van spannende en mysterieuze films, dan is dit zeker een aanrader voor een bezoek aan de bioscoop.

 

The King of Staten Island

Pete Davidson speelt de hoofdrol in deze film. Hij speelt Scott, een jongen die nog erg worstelt met de dood van zijn vader toen Scott nog jong was. Terwijl zijn zus uitzicht heeft op een veelbelovende toekomst en naar de universiteit vertrekt, spendeert Scott zijn tijd vooral met blowen en hangen. Daar komt verandering in wanneer zijn moeder een nieuwe relatie krijgt. Voor The King of Staten Island moeten we nog even geduld hebben. Vanaf 25 juni wordt hij verwacht in de bioscoop.