Midway al eerder naar Netflix

Het verhaal uit de oorlogsfilm speelt zich af in het jaar 1941. De Tweede Wereldoorlog was toentertijd al een jaartje bezig en de spanningen stonden op scherp. Niet alleen in Europa waren de internationale relaties verslechterd, ook tussen Amerika en Japan zat het niet lekker. In de Grote Oceaan, ergens dichtbij Hawaï, lag de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor. Uit het niets werd die legerbasis gebombardeerd en getroffen door een verrassingsaanval van Japan. De op Netflix verschijnende film Midway (IMDb-score: 6,7) focust op het wereldberoemde oorlogsschip USS Midway, dat een grote rol speelde tijdens de nasleep van de Japanse aanval.

 

Spektakel en actie in deze nieuwe oorlogsfilm

Als je van actie houdt, is Midway echt iets voor jou. De film zit er namelijk boordevol mee, misschien zelfs iets té vol. Explosies, vliegtuigen die elkaar achterna zitten boven zee, oorlogsschepen die elkaar te lijf gaan en ga zo maar door. Je volgt verschillende personages en verhaallijnen. Een van die personages is Dick Best (gespeeld door Ed Skrein), een getalenteerde piloot van gevechtsvliegtuigen op de USS Midway. Hij probeert een van de beste piloten te worden die het Amerikaanse leger ooit heeft gekend. Zijn vrouw Anne (gespeeld door Mandy Moore) kijkt aan de zijlijn toe hoe haar man zijn leven geeft voor het levensgevaarlijke vak.

Netflix Midway

Midway’s sterrencast

Midway zit boordevol goede acteurs en actrices. Hierboven werden Ed Skrein (Deadpool, The Transporter: Refueled) en Mandy Moore (47 Meters Down) al genoemd. Andere grote namen die meespelen in deze oorlogsfilm zijn Woody Harrelson (True Detective, Now You See Me, The Hunger Games), Nick Jonas (vooral bekend als zanger in The Jonas Brothers), Luke Evans (Dracula, Fast & Furious 6) en Patrick Wilson (Aquaman, The Nun). Dus, als je nog niet verkocht was, ben je het door deze namen hoogstwaarschijnlijk wel. Midway is de sublieme mix van oorlogsactie en intrigerende verhaallijnen. Daarnaast leer je op een vermakelijke manier over de wereldgeschiedenis.

Vanaf 27 mei is deze oorlogsfilm op Netflix te zien.

Netflix Midway