Rolex horloges als investering

Rolex heeft een geweldige return on investment, iets waar sommige investeerders jaloers op zijn. Toch is het niet zo dat elk horloge gegarandeerd meer opbrengt. Het puilt namelijk uit van de Datejust’s, Day-Date’s en Submariners. Toch zijn er enkele referenties die toch meer opbrengen. Daarom hebben wij vier Rolex horloges op een rij gezet die jij kan kopen om er een flinke ROI op te halen.

1. Rolex Submariner Ref. 116610

Een van de meest degelijke van de collectie. Een zilverkleurige band met een zwarte wijzerplaat en bezel maakt dit een van de meest herkenbare horloges. In simpelheid komt souplesse naar voren, zo ook bij deze Rolex. Dat zorgt er dan ook voor dat dit één van de essentials is op het gebied van Rolex horloges. Met een list prijs van €7.850 dan ook een van de meest behapbare. Alleen kom je er niet zo makkelijk aan bij de plaatselijke dealer. Voor een vintage/tweedehands variant betaal je dan al snel minimaal €8.500,-. Dus mocht je er een in de winkel kunnen aanschaffen, dan heb je er gelijk zo’n €700,- aan verdiend.

Rolex horloges
Foto Instagram: spiegelgrachtjuweliers

2. Pepsi GMT-Master II Ref. 126710

Voor de horlogeliefhebbers onder ons: hier gaat je hart sneller van kloppen. De rood met blauwe bezel heeft de naam gekregen van een van de bekendste cola merken in de wereld. Hij is al op de markt sinds 1955, destijds gebouwd om Pan Am piloten te helpen om de tijd bij te houden gedurende vluchten over zee. Eén van de laatste modellen hiervan werd geleverd op een Oyster band en in witgoud. Maar toen de Pepsi op een stalen Jubilee band kwam, was die sneller uitverkocht dan kaartjes voor de Champions League finale. Daarom moet je een goede band hebben met je Rolex dealer. Mocht je dit niet hebben, dan moet je toch de volle mep betalen op de vintage markt.

Rolex horloges
Foto Instagram: spiegelgrachtjuweliers

3. Daytona Ref. 116500

In 2016 heeft de Daytona met bovenstaand referentie nummer een update gekregen. Wat na zestien jaar wel weer een keer tijd werd. Op het nieuwe model zit een Cerachrom bezel, een patent van Rolex, die ervoor zorgt dat die krasvrij is en bestand is tegen ultravioletstralingen. Kenmerkend door de drie kleine wijzerplaten in het midden onderscheidt deze zich van vele anderen. Niet voor niets dat de jaren ’70 modellen tussen de €70.000 en €100.000 verkocht worden. Toch is de aanschafprijs van een nieuw model een stuk fijner. Met een list prijs van €11.400 zit er nog genoeg marge op. En als je hem gelijk doorverkoopt, kan je zo het dubbele vangen. Geen verkeerde investering dus.

Daytona
Foto Instagram: amsterdamvintagewatches

4. Rolex Skydweller Ref. 326934

Een model dat een beetje afsteekt ten opzichte van de andere modellen. Met de tweede tijdzone, op een niet-gecentreerde kleine schijf op de wijzerplaat, steekt die eruit ten opzichte van de rest. Je moet ervan houden, maar het is er zeker één die niet mag ontbreken in de collectie van echte investeerders. Met een list prijs vanaf €13.250, maar een marktprijs van het dubbele, krijg je ook hier je investering snel mee terug.

Rolex horloges

Mocht je net in de markt zijn voor je eerste Rolex horloge, dan zijn deze instap modellen van Rolex misschien wat voor jou.