Wat moet ik doen met Valentijnsdag?

Dat ook dit jaar de liefde niet onopgemerkt zal blijven tijdens Valentijnsdag, daar kun je vanuit gaan. Ieder jaar zorgen winkels en restaurant er weer voor dat jij op deze dag flink kunt gaan uitpakken bij jou grote liefde. Vind je het lastig dit jaar op inspiratie te komen vanwege het sluiten van de uitgaansgelegenheden en andere beperkingen? Geen zorgen, wij geven je de 5 leukste ideeën om te doen tijdens Valentijnsdag.

1. Ga schaatsen

De ene vind het fantastisch, de ander blijft liever thuis voor de kachel. Dat we de afgelopen dagen zijn overvallen met winterse temperaturen en sneeuwbuien, daar hoeven we niet lang over te discussiëren. Nu je met dit weer genoeg inspiratie op kan doen wat betreft activiteiten buiten, bieden de temperaturen onder nul je de perfecte kans het natuur-ijs te betreden.

Dat de Elfstedentocht weliswaar niet kan doorgaan, betekent niet dat jij jouw schaatsen in de kast hoeft te laten liggen. Maak tochten op de kanalen of grachten en zorg voor een misschien anders dan gewende maar gezellige Valentijnsdag.

schaatsen met valentijnsdag

2. Bekijk de zonsondergang

Misschien klinkt het een beetje cliché, maar van een prachtige zonsondergang krijgen we nooit genoeg. En wat is er nou romantischer dan hier samen met je grote liefde van te genieten? Ga naar het strand of zoek een wat hoger gelegen plek waardoor je goed zicht het op de horizon. Let er wel op dat het niet te ver van huis is.

We hebben geluk, want in deze koude dagen gaat de zon nog mooier onder. Neem een goede fles rode of witte wijn mee, wat hapjes op mee te borrelen en verras haar met een prachtig geschenk van de natuur.

3. Sloof samen uit in de keuken

Dat nummer drie zeker thuishoort open het lijstje van de beste ideeën voor Valentijnsdag is zeker. Koken en eten is de perfecte combinatie om samen met jouw grote liefde je Valentijnsdag goed door te brengen. Haal de bestofte kookboeken uit de kast, of surf het internet af om samen met jouw partner het beste gerecht te vinden voor een voor-, hoofd-, en nagerecht op tafel te zetten. Lach en praat tijdens het koken lekker bij onder het genot van een lekker wijntje.

Valentijnsdiner

4. Bestel eten bij je favoriete restaurant

Hebben jij en je partner nou helemaal geen zin om uren in de keuken te gaan staan en kiezen jullie liever voor de gemakkelijkere en de meer relaxte weg? Geen probleem. Ondanks je op het moment niet aan een romantisch gedekt tafeltje kunt gaan zitten in jouw favoriete restaurant, kun je wel jouw lievelingsgerecht laten bezorgen bij je thuis. Zet een romantische film aan en vergeet niet om nog even te vragen naar het Valentijns menu.

5. Neem een bad en haal herinneringen op

Of je op Valentijnsdag dit jaar vanuit huis minder uit kan pakken? Nee hoor. Voor een romantisch onderonsje hoef je niet ver van huis te gaan. Laat het bad vollopen met warm water en decoreer met rozenblaadjes en kaarsjes. Haal samen jullie dierbare herinneringen op onder het genot van een goede fles bubbels. Lekker cliché, maar het zal er ongetwijfeld voor zorgen dat jij pluspunten scoort bij je partner. Het gaat er namelijk om dat je maar weer je best hebt gedaan er iets moois van te maken. Succes en veel plezier!