Van cacaobonenbranderij uit 1911 naar stijlvolle loft

Val jij voor de charme van de industriële huizenstijl en de sfeer van het bruisende historische stadsleven? Dan hebben wij voor jou de perfecte match. Funda biedt namelijk een parel van een woning aan in Haarlem met een unieke historische onderlaag die jij zeker even moet gaan bewonderen.

stijlvolle funda loft haarlem

Met een fantastisch uitzicht over de Spaarne, kunnen we zeggen dat Funda ons weer positief heeft verrast met een industriële fabriek die is omgetoverd tot de meest stijlvolle loft van Haarlem. Dit fantastische grachtenpand neemt je mee naar 1911 en stelt je voor aan de moderne in combinatie met historische leefstijl. Het monumentale pand, gerealiseerd in een voormalige cacaobonenbranderij is een ontwerp van de Haarlemse architect Jacob van den Ban en bevindt zich op het terrein van de Haarlemse Droste chocoladefabriek.

funda parel haarlem

Als trotse eigenaar van dit unieke optrekje zal je niet ontkomen aan het vrije uitzicht over de Spaarne, waar je zomers je bootje kunt aanleggen voor het huis en tochtjes kunt gaan maken op het water. Terwijl je binnenin de woning wordt overtroffen door een oase van rust, ligt het bruisende stadsleven slecht op loop- en vaarafstand.

Hoge plafonds en prachtige lichtinval

Bij binnenkomst van de stijlvolle loft word je meteen voorgesteld aan de modern-industriële stijl. De details van de oude cacaobonenbranderij zijn nog goed te herkennen. Het hoge plafond en de glazen ramen zorgen voor een adembenemende lichtinval en creëert een ruimtelijke sfeer. Vanuit de leefruimte kun je gemakkelijk met de blauwstalen trap de eerste, tweede en derde verdieping bereiken.

stijlvolle funda loft haarlem

Op de eerste verdieping bevindt zich de openlijke badkamer, waar je kunt genieten van het badderen met uitzicht op de Spaarne en de industriële stalen 1911 constructie die zich in de gehele woning bevind. Het miljoenen optrekje is rijk van drie ruime slaapkamers, een sfeervolle zithoek op de bovenste verdieping, twee badkamers en maar liefst 253 vierkante meter aan leefruimte.

stijlvolle funda loft haarlem

Wil jij echt indruk maken op je familie en vrienden? Dan mag je zeker het balkon dat je uitzicht biedt op het water niet vergeten. Na het openslaan van de twee brede deuren, kun jij ’s ochtends in je ochtendjas met een kopje koffie in je rechterhand genieten van de ochtenddauw die op het water schittert.

Dit kost de industriële Funda parel in Haarlem

Wil je in een mooi historisch pand wonen in een oase van rust? Grijp dan nu je kans, voordat het misschien te laat is. De gewilde gemoderniseerde cocaobonenbranderij staat momenteel te koop op Funda. Het pareltje kost wat, maar wat je er allemaal voor terug krijgt is het de koop zeker waard. De Haarlemse loft heeft een prijskaartje van maar liefst 1.8 miljoen euro.

stijlvolle funda loft haarlem