Welke romantische film op Netflix moet je kijken op Valentijnsdag?

De kans is groot dat ze kiest voor een bepaald soort film. Ja, je raadt het al: romantische films. Deze tien romantische films staan op Netflix en kunnen jullie een kans geven met Valentijnsdag.

1. Closer

Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Law en Clive Owen. Met die cast is Closer één van de romantische films op Netflix met steengoede namen. De levens van twee koppels uit Londen worden in Closer volledig overhoop gezet door hun ontmoetingen met elkaar, waarbij liefde, maar ook liefdesverdriet de boventoon spelen.

IMDb-score: 7.2

 

2. Friends with Benefits

Justin Timberlake en Mila Kunis spelen in deze film, die zonder twijfel één van de vermakelijkste romantische comedy films op Netflix is. De twee spelen vrienden die vermoeden dat zij in hun vriendschap prima nachtelijke escapades kunnen toevoegen en nog steeds alleen vrienden kunnen blijven. Wanneer ze gevoelens voor elkaar ontwikkelen, blijkt dat toch minder gemakkelijk dan gedacht.

IMDb-score: 6.5

 

3. Before We Go

Chris Evans regisseerde deze film en speelt één van de hoofdrollen. De ander wordt gespeeld door Alice Eve. Een vrouw wordt overvallen en geholpen door een vriendelijke man. Tijdens de avond groeien de twee naar elkaar toe, terwijl ze er alles aan doen om de avond succesvol af te sluiten en de gestolen spullen terug te vinden.

IMDb-score: 6.8

 

4. Verliefd op Ibiza

Van alle romantische films op Netflix is Verliefd op Ibiza niet één die snel een Oscar zou winnen. Toch is de film vermakelijk: we zien de nodige bekende gezichten voorbijkomen en kunnen genieten van het party-eiland Ibiza, waar mooie liefdes ontstaan tussen de eilandbezoekers.

IMDb-score: 4.9

 

5. Two Night Stand

Een man en een vrouw hebben een one night stand die niet goed afloopt. Einde verhaal, zal je denken. Maar wanneer blijkt dat ze zijn ingesneeuwd, zitten ze gedwongen met elkaar opgescheept. Dat zorgt ervoor dat ze dichter naar elkaar toegroeien, maar ook wanneer de sneeuwstorm voorbij is, blijkt dat deze relatie niet zonder slag of stoot tot bloei komt.

IMDb-score: 6.4

 

6. The Ugly Truth

Katherine Heigl en Gerard Butler spelen in The Ugly Truth de hoofdrollen. In de film krijgt de producente van een tv-programma van haar correspondent een aantal testen. Hiermee probeert hij zijn visie op liefde te bewijzen. Wat hij echter niet kon zien aankomen is dat hij zelf gevoelens voor haar begint te ontwikkelen.

IMDb-score: 6.4

 

7. After We Collided

After We Collided wordt ook wel beschreven als een Fifty Shades-film voor tieners, en is dus een stuk minder intens. De film gaat wel over een liefde die al snel duister begint te worden. Een onervaren schoolmeisje ontwikkelt namelijk gevoelens voor een nieuwe jongen op haar school. Hij blijkt een duister verleden te hebben en een slechte invloed op haar te hebben. Is het liefde wat er zich tussen de twee ontwikkelt, of iets anders?

IMDb-score: 5.0

 

8. Life As We Know It

Ook in Life As We Know It is Katherine Heigl te zien. Zij speelt samen met Eric Messer de peetouders van het meisje Sophie. Hun personages kunnen elkaar niet luchten of zien, maar zijn enkel peetouders. Dat verandert wanneer de ouders van Sophie om het leven komen en ze samen voor het meisje moeten gaan zorgen.

IMDb-score: 6.5

 

9. Holidate

Eén van de recentere romantische films op Netflix is Holidate. Hierin benaderen een man en vrouw elkaar om elkaars ‘holidate’ te worden: een date die je enkel meeneemt naar feestdagen met je familie, om zo lastige en irritante vragen te kunnen vermijden. Het idee lijkt te werken, maar het zal natuurlijk geen romantische film zijn als ze uiteindelijk niet meer en meer gevoelens voor elkaar beginnen te ontwikkelen.

IMDb-score: 6.1

 

10. A Star Is Born

Bradley Cooper en Lady Gaga spelen in A Star is Bornwat betekent dat er niet alleen wordt geacteerd, maar ook wordt opgetreden in de film. Een ervaren country-zanger neemt een jonge, beginnende zangeres onder zijn hoede. Hun gevoelens voor elkaar worden steeds heftiger, maar zijn persoonlijke problemen komen al gauw in de weg te staan.

IMDb-score: 7.6