Beste champagnes onder de 50 euro

Een glaasje champagne hoort bij oud en nieuw en misstaat ook niet tijdens het kerstdiner. De maand december is nou eenmaal bedoeld om uitbundig te vieren met je geliefden. Om je te helpen bij de perfecte keuze, maakten wij een selectie van tien toppers.

champagne

1. Moutardier Millésimé 2008

Deze champagne is erg elegant en fruitig. Dit fruitige komt naar voren in de oranjebloesem en gekookte sinaasappels die in de champagne zijn verwerkt. Een geschikte keuze: de champagne heeft niet voor niets vele prijzen gewonnen.

2. Moutardier Carte d’Or Brut

Sommige champagnes zijn droog, andere zijn zoeter. Deze fles valt in de laatste categorie. Het frisse en zoete van de deze keuze wordt benadrukt door de aanwezigheid van appels.

3. Moutardier Pure Meurier Brut Nature

Deze champagne bezit een zachte en romige smaak, waarin wederom veel fruit is verwerkt. Deze fruitige aspecten komen terug in zowel de geur (die naar appel en citroen ruikt) en de smaak (waar onder andere druif en kers in terugkeren).

4. Pierre Legras Grand Cru Blanc de Blancs

Voor deze champagne zijn alleen Chardonnay druiven gebruikt. Deze hebben een rustperiode gehad van maar liefst zeven jaar en zijn daarna gebotteld in de fles. Een leuke reden om niet alleen op vorig jaar te proosten, maar meteen de afgelopen zeven jaar mee te pakken en stil te staan bij de groei die je in die jaren hebt meegemaakt.

5. Waris Hubert Lilyale Bio

Deze biologische champagne bezit geen suiker. In plaats daarvan zijn er wel elementen van onder andere bloemen, munt en appel te bespeuren. De fles is droog, strak en de perfecte keuze voor jouw Oud & Nieuw.

6. Champagne Moutardier Cuvée Rose

Een heerlijke rosé champagne, voor iemand die nét wat anders wilt. De kleur is roze, de smaak is fris en de bubbel van de champagne blijft nog lang zichtbaar in de fles. Deze variant drink je onder andere goed weg bij rood fruit.

7. Moutardier Carte d’Or Demi Sec

Wel meerdere champagnes zijn zoet, maar bij deze variant is dit zoete wel sterk aanwezig. Zo zijn er vijgen, honing en zoethout verwerkt in de smaak. Je drinkt hem bij fruit of kaas.

8. Beaumut Brut Rosé

Ga jij voor deze fles, dan kies je een combinatie tussen 30% Pinot Meunier en 70% Pinot Noir. Hij ruikt naar aardbei en framboos en is daarom dus ook prima te combineren met aardbei.

9. Beaumut Brut

Deze variant heeft een zuur karakter, met onder andere elementen van citrusfruit verwerkt in de champagne. Met een stevige mousse is dit de perfecte keuze als aperitief.

10. Moët et Chandon

Grote kans dat jij wel eens een glaasje Moët hebt gedronken. Deze luxe champagne past perfect bij elke chique of feestelijke gelegenheid en dus ook bij oud & nieuw. Elegantie, exclusiviteit en fruitigheid zijn termen die met Moët et Chandon worden geassocieerd – reden dus om een flesje aan te schaffen voor de feestdagen.

Ben jij niet zo van de champagne maar meer van de whiskey? Check dan de Game of Thrones whiskey collectie die weer is uitgebreid.