Geralt vecht met monsters in The Witcher 

Inmiddels weten we al veel over The Witcher. Dit is niet zo gek, want de serie is gebaseerd op een immens populaire Poolse boekenserie. Aan de hand van deze serie én eerder vertoonde trailers zijn we veel te weten gekomen over de setting en de hoofdpersoon. Het hoofdpersonage is Geralt van Rivia, een witcher. In de serie zijn witchers verschijningen die bovennatuurlijke krachten bezitten. Hierdoor zijn zij bestemd om het op te nemen tegen monsterlijke beesten en kwaadaardige wezens. Zijn taak heeft van Geralt een harde man gemaakt. Als zonderling staat hij ver buiten de maatschappij, die onder andere bestaat uit elven, dwergen, vampieren en weerwolven. Een bonte verzameling dus.

the witcher

Prinses op de vlucht

De trailer lijkt voornamelijk te focussen op één personage: prinses Ciri. Haar koninkrijk wordt in de trailer belegerd door het machtige imperium Nilfgaard, onder leiding van de koelbloedige Cahir. Wanneer blijkt dat het leger van Nilfgaard op zoek is naar Ciri, besluit de prinses te vluchten. Tijdens haar vlucht wordt duidelijk dat ze de hulp nodig heeft van Geralt. Geralt belooft haar te zullen beschermen tegen het naderende kwaad, maar de trailer toont dat zijn reddingsmissie niet zonder gevaren zal zijn. De twee worden echter bijgestaan door de mysterieuze Yennifer, een slinkse tovenares.

Tweede seizoen van The Witcher

Wat volgt is een oorlog, waarbij het gevaar overal op de loer lijkt te liggen. Het is nog afwachten op het succes van de serie, maar de verwachtingen liggen hoog. Zo is er al een tweede seizoen aangekondigd terwijl het eerste seizoen nog geen eens is beoordeeld door kijkers. Hoe het Geralt, Ciri en Yennifer vergaat is vanaf 20 december te volgen. Dan staan de acht afleveringen van het eerste seizoen op Netflix. Mocht jij wel van de series zijn, maar niet wild worden van fantasy? Dan is het wellicht fijn om te weten dat de release-datum van La Casa de Papel seizoen 4 ook al is aangekondigd door Netflix.