Succesvoller dan Game of Thrones kan niet

Er is een speciale reeks aan whisky’s uitgebracht ter ere van één de meest succesvolle series ooit: Game of Thrones van HBO heeft ondertussen zijn laatste seizoen gehad. Met alleen al in de VS tientallen miljoenen kijkers op televisie en daarbuiten nog veel meer downloads online kan niemand meer om deze serie heen en wordt er van alles omheen bedacht. Net als bij Peaky Blinders kun je ook whisky drinken in het thema van deze serie. Diageo, het moederbedrijf van drankmerken als Guinness, Smirnoff en Captain Morgan, heeft deze reeks op de markt gebracht en het resultaat mag er wezen.

Negen soorten Game of Thrones whisky

De negende en laatste variant van de Game of Thrones whisky serie is laatst uitgekomen en daarmee is de serie compleet. Zeven van de negen flessen zijn in het thema van elk ‘House’. Met de karakteristieke ontwerpen die zowel op de fles als de koker te vinden zijn zie je aan elke fles van welk House hij is.

Deze whisky heet Game of Thrones Six Kingdoms – Mortlach aged 15 years en is geïnspireerd op de laatste aflevering van de serie. Na de strijd om de Iron Throne werden de zeven koninkrijken er zes en deze fles staat daarvan in het teken.

Unieke smaak, fles en koker

Deze Game of Thrones whisky is gedistilleerd in Dufftown. Dit is een plaats in de heuvels van Schotland, op de plek waar een historische strijd heeft plaatsgevonden. De link met de historische strijd uit de laatste aflevering van Game of Thrones is dus makkelijk te leggen. De whisky is precies 2,81 keer gedistilleerd en heeft eerst in sherryvaten gerijpt. Daarna ging het de bourbonvaten van Amerikaans eikenhout in. Het is een gedurfde, zachte whisky met tonen van vanille en kruiden. De fijnproever zou hier goed van kunnen genieten.

Op de metallic gouden koker staat een tekening van de raaf met drie ogen, die je ook op de fles terugvindt. De three eyed-raven kijkt via duizend ogen voorbij de koninklijke grenzen en kan zo mysteries ontrafelen.

Er hangt wel een aardig prijskaartje aan dit flesje: €114,95. De andere whisky’s uit de serie zijn ook niet goedkoop en variëren tussen de 40 en 75 euro. Daarmee spant deze nieuwste limited edition Game of Thrones whisky toch wel de kroon.

game of thrones whisky