1. Highland Earl Smoked Reserve Whisky

De goedkoopste whisky van dit lijstje komt van de Aldi, en is fris en fruitig. Je hebt er een aardige hoeveelheid van nodig als je er net zoveel van achterover slaat als Thomas Shelby in Peaky Blinders. Met tonen van toffee, rook en zeezout is dit een goede en voordelige beginner.

2. Glenfiddich Project XX

Dit is een goede whisky om even de spanning mee te breken als het je teveel wordt. Hij heeft als een klassieke Glenfiddich een warm, fruitig karakter met hints van appelbloesem en zomerfruit. Voor de goede proevers onder ons is er ook nog een tint van kaneel, amandel en zelfs suikerspin in terug te vinden. Een van de betere maar ook duurdere whisky’s op deze lijst.

3. Writer’s Tears Single Malt

Voor de meest schokkende momenten tijdens het kijken van Peaky Blinders is iets sterkers misschien wel geschikt. Deze drie maal gedistilleerde whisky kan hiermee misschien wel je redding zijn met zijn 46% alcohol. Een pittige mengelmoes aan geuren van sinaasappelschil, gedroogd fruit en pruimen knalt er goed in bij de spannendste afleveringen.

4. Talisker Skye Single Malt

Dit is een whisky voor de zoetste momenten uit de serie, wanneer alles weer lijkt goed te komen. Met zijn zachte, zoete en rokerige smaak is deze whisky lekker warm. De peperige afmaak en een laat spoor van rook is dit net de Peaky Blinders zelf in een fles.

5. Chivas Regal Royal Salute 21 Years

Deze prijzige maar heerlijke whisky heeft maar liefst 21 jaar in een eikenhouten vat gerijpt voordat hij werd gebotteld in de handgemaakte porseleinen karaffen. Dat hij 21 jaar gerijpt is staat voor het aantal kanonschoten dat je hoort bij de inauguratie van een nieuwe Britse koning(in). Dit merk bestond ook al in de tijd van Peaky Blinders met een oprichting in 1909, dus misschien heeft de familie Shelby dit ook al wel achterover geslagen. Je kunt het volledig afmaken door het in een passende Peaky outfit te drinken.