De beste Christopher Nolan films met IMDb-scores

Sommige regisseurs behoren nou eenmaal tot de absolute topklasse van Hollywood. Zo vind je in de lijst met de 10 beste films aller tijden onder andere Quentin Tarantino, Peter Jackson en Frank Darabont (de regisseur achter The Green Mile en The Shawshank Redemption). Ook Christopher Nolan is een echte legende op film gebied. Recent kwam zijn nieuwste film Tenet uit. Dit is de lijst met zijn 10 beste films gebaseerd op de bijbehorende IMDb-score.

10. Following

Het feit dat Following de allereerste film is die Christopher Nolan maakte, maakt deze film al onmisbaar in deze lijst. Following komt uit 1998 en gaat over Bill, een schrijver die uit verveling en nieuwsgierigheid mensen begint te stalken. Eén van de personen die hem volgt blijkt hem echter door te hebben: de inbreker Cobb. Cobb moedigt Bill aan om mee te helpen met de inbraken die hij begaat, met als gevolg dat de situatie al gauw uit de hand loopt. De film werd gemaakt met een budget van maar $6000. Een gigantisch verschil met recente films van Christopher Nolan.

IMDb-score: 7.5

 

9. Dunkirk

Dunkirk is een oorlogsfilm die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. We volgen een groep soldaten tijdens ‘Operatie Dynamo’. Dit was een grote evacuatiemissie met als het doel het redden van een groot aantal Britse troepen in het dorpje Duinkerke. De film speelt zich zowel op het land, op zee en in de lucht af en schetst hiermee een volledig én actievol beeld van de operatiemissie. Onder andere Cillian Murphy en Tom Hardy zijn te zien in de film.

IMDb-score: 7.9

 

8. Tenet

Het is dé film van het moment en tegelijkertijd de nieuwste film van Christopher Nolan: Tenet. We volgen een mysterieuze hoofdpersoon (gespeeld door de zoon van Denzel Washington) die een zware missie krijgt. Hij moet een derde wereldoorlog zien te voorkomen. Hierbij moet hij op een unieke manier gebruik maken van tijd: die speelt zich namelijk met terugwerkende kracht af. Net als in veel Christopher Nolan films zijn aspecten als tijd en het geheugen van groot belang.

IMDb-score: 7.9

 

7. Batman Begins

Wie kent de Batman films niet? In Batman Begins, het eerste deel uit de serie, zien we hoe Bruce Wayne transformeert tot de alom gevreesde Batman. De moord op zijn ouders is voor Bruce reden om zich volledig te storten op een manier om wraak te nemen. Als vechter tegen onrecht krijgt hij bovendien te maken met geduchte tegenstanders. De film is onmisbaar voor elke liefhebber van het superheldengenre en iedereen die fan is van Christopher Nolan. Met onder andere Michael Caine, Christian Bale, Liam Neeson, Morgan Freeman en Cillian Murphy worden we bovendien overladen door ijzersterke acteurs.

IMDb-score: 8.2

 

6. Memento

Memento komt uit 2000 en is de tweede film die Christopher Nolan regisseerde. De film gaat over het personage Leonard. Tijdens een overval sterft Leonards vrouw en loopt hij zelf een bepaalde vorm van geheugenverlies op. Hij zint op wraak op één van de overvallers die wist te ontkomen, maar zijn gebrekkige geheugen maakt het lastig. Wie kan hij vertrouwen en wat is er gebeurd? Doordat de film niet chronologisch wordt verteld en onder andere tijd en geheugen een rol spelen, is Memento een typische Christopher Nolan film te noemen.

IMDb-score: 8.4

 

5. The Dark Knight Rises

Het derde deel in de Batman trilogie staat op de vijfde plek. In dit deel leidt Bruce Wayne inmiddels een teruggetrokken kluizenaarsbestaan, na de gebeurtenissen uit deel 2 van de film. Alles verandert echter wanneer de gevaarlijke terrorist Bane (gespeeld door Tom Hardy) Gotham City begint te terroriseren. Hij zal moeten terugkeren als Batman om de stad wederom te redden, maar ditmaal lijkt het lastiger dan ooit. Net als de andere twee delen is The Dark Night Rises op Netflix te vinden.

IMDb-score: 8.4

 

4. The Prestige

Net als in vele andere films van Christopher Nolan speelt The Prestige met het verleden, heden en de toekomst. Christian Bale werkt wederom samen met de regisseur, maar ditmaal niet als Batman. In plaats daarvan spelen hij en Hugh Jackman twee goochelaars die rivalen van elkaar zijn. In hun rivaliteit met elkaar gaan ze steeds verder. Hun obsessie heeft grote gevolgen, die je als kijker nog lang zullen bijblijven.

IMDb-score: 8.5

 

3. Interstellar

Voor deze film werkte Christopher Nolan samen met Matthew McConaughey. McConaughey speelt een boer die probeert te overleven op de aarde, die steeds meer uitdroogt en afsterft. Hij besluit een expeditie op touw te zetten die de ruimte verkent op zoek naar leefbare planeten, maar dit is niet zonder gevaar.

IMDb-score: 8.6

 

2. Inception

Wie kent Inception niet? De film staat bekend als één van de meest geslaagde Christopher Nolan films aller tijden. We volgen een dief, gespeeld door Leonardo DiCaprio. Door moderne technologie kan hij samen met zijn team infiltreren in de droom van de erfgenaam van een rijke zakenman. Zo willen ze bepaalde ideeën in zijn hoofd planten. De film speelt met tijd en geheugen en is er niet één die je makkelijk wegkijkt. Ben je na het zien van de film nog steeds in de war? Check dan of het einde van Inception werkelijkheid of een droom was.

IMDb-score: 8.8

 

1. The Dark Night

Op de absolute eerste plaats vinden we The Dark Night. Deze film, de tweede in de Batman-reeks, gaat wederom over Batmans worstelingen in Gotham City. Ditmaal heeft hij een wel erg geduchte tegenstander: The Joker, een creepy clown die wordt gespeeld door Heath Ledger. Ook Cillian Murphy, Morgan Freeman en Michael Caine zijn weer terug te zien in hun rollen. Ben jij op zoek naar dé nummer één film voor een goede filmavond? Dan is The Dark Knight hier de perfecte film voor.

IMDb-score: 9.0