De beste thrillers op Netflix, volgens IMDb

De lijst met beste thrillers op Netflix is erg divers. Zo staan er naast Amerikaanse films ook twee Indiaanse en een Spaanse film tussen. Sommige regisseurs (denk aan Christopher Nolan) keren meerdere keren terug.

Ook bepaalde acteurs, zoals Matt Damon en Leonardo DiCaprio zijn vaak te spotten. Op zoek naar een spannende thriller op Netflix? Dit is de lijst met absolute toppers.

10. Blade Runner 2049

We beginnen met een sciencefiction thriller. Deze film uit 2017 is het vervolg op de Blade Runner klassieker uit 1982. Die film speelde zich af in 2019. Inmiddels speelt de Blade Runner zich af in het universum in 2049. Een nieuwe agent, gespeeld door Ryan Gosling, wordt aangesteld als ‘Blade Runner’. Hij moet afvallige mensachtige robots opsporen.

Hierbij ontdekt hij geleidelijk aan een gruwelijk geheim dat een grote impact op de toekomst zal hebben. Ook brengt zijn speurtocht hem op het pad van de vroegere Blade Runner (gespeeld door Harrison Ford). Denis Villeneuve (die onlangs aan het nieuwe film Dune werkte) regisseerde de film.

IMDb-score: 8.0

 

9. Blood Diamond

Ook Blood Diamond is een spannende thriller die op Netflix te vinden is. De film speelt zich af in Sierra Leone, omstreeks 1999. In deze periode is het land verwikkeld in een heftige burgeroorlog. Visser Solomon Vandy wordt gevangen genomen om gedwongen in een diamantmijn te werken voor de RUF (een rebellenleger). Vlak voordat ze worden aangevallen door het regeringsleger vindt Solomon een grote diamant, die hij net op tijd kan verstoppen.

Later in de gevangenis ontmoet hij een diamantsmokkelaar (gespeeld door Leonardo DiCaprio). Deze besluit Solomon te helpen zijn familie te vinden, in ruil voor de grote diamant. De film wist de nodige Oscar nominaties binnen te slepen en staat terecht in de top 10 van beste Netflix thrillers.

IMDb-score: 8.0

 

8. The Bourne Ultimatum

The Bourne Ultimatum is het derde deel uit de The Bourne-serie. De gehele serie gaat over Jason Bourne, een ex-agent die aan geheugenverlies leidt en op zoek gaat naar zijn ware identiteit. Het tweede deel stopte bij een achtervolging door Moskou en The Bourne Ultimatum gaat hier meteen verder.

Het derde deel zorgt bovendien voor een ontknoping in zijn lange zoektocht naar de waarheid. De film won drie Oscars: beste montage, beste geluidseffecten en het beste geluid. Samen met de andere delen uit de serie maakt The Bourne Ultimatum zeker onderdeel uit van de beste thrillers op Netflix.

IMDb-score: 8.0

 

7. Pink

Deze thriller is wat onbekender. Dat komt omdat het geen Amerikaanse blockbuster is, maar een film uit India. Wél kan het zomaar zijn dat je delen van de cast kent. De hoofdpersonages worden namelijk onder andere gespeeld door Amitabh Bachchan en Taapsee Pannu. Zij speelden namelijk al samen in Badla, een remake waarvan het origineel ook in deze lijst staat.

In Pink worden drie vrouwen ervan beschuldigd dat ze een groep mannen hebben aangevallen. De vrouwen menen juist dat het zelfverdediging was. Wie spreekt de waarheid? Daar komen we tijdens een aantal pittige rechtszaken achter.

IMDb-score: 8.1

 

6. Kahaani

Ook Kahaani is een Indiaanse thriller op Netflix. In deze film volgen we Vidya, een zwangere vrouw. Haar man wordt vermist en ze besluit zelf, ondanks dat ze hoogzwanger is, naar hem op zoek te gaan tijdens een groot festival.

Haar zoektocht neemt echter een vreemde wending wanneer blijkt dat niemand ooit van haar man heeft gehoord. Liegt men of weet Vidya zelf niet meer wat de waarheid is? In de Netflix thriller kom je er achter. De film was een groot succes in India en er is zelfs een vervolg op gekomen.

IMDb-score: 8.1

 

5. Contratiempo

We schreven het al: Contratiempo is de succesvolle Spaanse film die voor meerdere remakes heeft gezorgd. In de film volgen we een succesvolle zakenman die een pittig gesprek voert met zijn ingehuurde advocate, aangezien hij wordt verdacht van een moordzaak. Hij sprak met zijn geheime minnares af in een hotelkamer en werd daar zelf van tevoren bewusteloos geslagen.

Hierdoor is het nog maar de vraag wie de moord heeft gepleegd. Er blijkt geen spoor te zijn van inbraak en dus is het onduidelijk hoe de dader, de kamer in en uit kon gaan. Aan zijn advocate de taak om de waarheid boven tafel te krijgen. Deze psychologische thriller wil je niet missen.

IMDb-score: 8.1

 

4. Gone Girl

Zijn rol in Gone Girl is zonder twijfel één van de sterkste rollen die Ben Affleck op zijn repertoire heeft staan. De film gaat over het stel Nick en Amy. Ze lijken een liefdevol stel, maar wanneer Amy op hun vijfde huwelijksdag opeens verdwijnt, komt er veel boven tafel. Deze psychologische thriller doet je constant twijfelen wie je moet geloven en wat er is gebeurd. Tot aan het einde heeft Gone Girl bovendien nog de nodige plot-twisten paraat.

IMDb-score: 8.1

 

3. Memento

Memento is één van de twee Christopher Nolan films die we terugvinden in de lijst met beste thrillers op Netflix. Het personage Leonard staat centraal in de film. Leonard is samen met zijn vrouw slachtoffer van een overval. Hierbij sterft zijn vrouw, maar Leonard overleeft het.

Hij leidt echter wel aan geheugenverlies sinds de aanval. Zinnend op wraak probeert hij met hulp van ‘bekenden’ en met geheugensteuntjes zichzelf uit te dagen de dader op te sporen. Zoals we van Christopher Nolan films zijn gewend, draait het ook in deze film weer om een niet-chronologische verhaallijn en spelen tijd en geheugen een belangrijke rol.

IMDb-score: 8.4

 

2. The Departed

Deze film staat niet zomaar in de top 10 beste Netflix filmsThe Departed is namelijk een film van hoog niveau en precies onze stijl. In de film infiltreert Colin (gespeeld door Matt Damon) bij de politie, op aanraden van maffiabaas Frank Costello. Billy (gespeeld door Leonardo DiCaprio) doet dit op zijn beurt juist namens voor de politie in Costello’s kringen. Dit zorgt voor de nodige brute actie en spanning.

IMDb-score: 8.5

 

1. Inception

Inception heeft wel meer lijsten van beste films aangevoerd. Begrijpelijk, want de film is één van de absolute parels die Christopher Nolan produceerde. Een groep criminelen probeert door dromen te infiltreren, ideeën te planten of juist te stelen. Dit zorgt voor een ingewikkelde maar zeer vermakelijke film. Onder andere Leonardo DiCaprio, Tom Hardy en Cillian Murphy schitteren in Inception. 

IMDb-score: 8.8