Cillian Murphy in Peaky Blinders

Cillian Murphy, en vooral zijn personage Thomas Shelby, is razend populair. Het is niet alleen een brute gast, hij heeft het beste Peaky Blinders kapsel en de Thomas Shelby outfit is er eentje waarmee de beste man hemzelf altijd een stijlvolle indruk achterlaat.

Peaky Blinders Thomas Shelby MAN MAN

Dat Cillian Murphy de rol zo overtuigend overbrengt is geen toeval. Om de rol zo goed mogelijk te spelen heeft hij verschillende voorbereidingen getroffen. Zo heeft hij aangegeven dat hij, voordat het filmen van de serie begon, een tijd in Birmingham met echte zigeuners heeft geleefd.

In een gesprek met Entertainment vertelde Cillian Murphy het volgende:

Steve Knight, the creator of the show, took me to Birmingham, where he’s from, to meet his buddies so I could record their accents. I spent time with Romany gypsies. I learnt about extreme poverty.

Om aan te geven hoe de rauwe sfeer tot stand is gekomen zegt hij:

A revolution was taking place in the city. At the same time, these young men were returning from the war (WWI), damaged. They were spat back into society and expected somehow to get on with their lives.’

Cillian Murphy Thomas Shelby Peaky Blinders MAN MAN

Dat Murphy zijn rol als het hoofd van Shelby familie serieus neemt was al duidelijk, maar dit geeft wel aan wat toewijding is. Wij kijken er dan ook naar uit om de Ierse acteur weer terug te zien in het nieuwe seizoen van Peaky Blinders.

Header foto via