Eindelijk is de trailer van Dune hier

Dune was één van de films die we eerder al opnamen in de lijst met 10 bioscoopfilms die in 2020 nog uitkomen. Waarschijnlijk heb je dus al wel wat voorbij horen komen over de film. Toch bleef het rondom Dune nog wat mysterieus. Daar is nu verandering in gekomen. Nadat er eerder al beelden en teasers werden onthuld is het nu tijd voor de eerste volledige trailer. En die belooft meteen al veel goeds.

Succesvolle boekenserie wordt na jaren eindelijk verfilmd

De film is gebaseerd op een oude boekenserie. Het eerste boek uit deze serie, die ook de naam ‘Dune’ draagt, komt alweer uit 1965. Schrijver Frank Herbert schreef tot zijn dood in 1986 aan de science-fiction serie. Daarna werd het touwtje overgenomen door zijn zoon Brian en de science-fiction auteur Kevin J. Anderson. Nog steeds schrijven zij nieuwe delen in de reeks. Elke generatie levert dus z’n eigen fans af van de Dune boekenserie. Maar waar gaat het plot precies over?

Dune

De belangrijke zandplaneet Arrakis staat centraal in de Dune serie

Het verhaal speelt zich af in de verre toekomst, op de planeet Arrakis, bijgenaamd Duin. Dit vanwege het feit dat de planeet eigenlijk één grote woestijnvlakte is, waar zandstormen en gigantische zandwormen het voor het zeggen hebben. Arrakis is tegelijkertijd de enige plek waar ‘melange’ kan worden gevonden. Melange is een zeldzame, verslavende stof. De stof zorgt ervoor dat mensen langer blijven leven en beter door de ruimte kunnen navigeren. Onmisbaar in de futuristische samenleving waarin verschillende planeten en families het voor het zeggen willen hebben.

All-round cast maakt Dune al veelbelovend

De cast van Dune is ongelofelijk sterk. Timotheé Chalamet (Call Me By Your Name), Oscar Isaac (Star Wars) en Josh Broslin (Thanos in The Avengers) zijn slechts enkele van de uitgebreide groep acteurs en actrices die aan het project verbonden is. Voor de film is het eerste deel van het eerste boek verfilmd. De regisseur van de film, Denis Villeneuve, maakte eerder al bekend dat hij de tweede deel van het eerste boek óók gaat verfilmen. Wij kunnen na het zien van de trailer in elk geval niet wachten op de film. Die staat gepland voor een release in december.