Bioscoopfilms die in 2020 uitkomen

Op dit moment staat de filmindustrie, maar dat wil niet zeggen dat er geen films uitkomen. Uit recente uitspraken van premier Mark Rutte kunnen we concluderen dat de bioscopen langzaamaan weer open zullen gaan. Ook al is dat maar beperkt. Als we straks weer naar de bioscoop kunnen, wat staat er dan voor ons op het programma? Check hieronder een lijst met bioscoopfilms die we dit jaar nog kunnen verwachten.

Bioscoopfilms 2020

10. Top Gun: Maverick (23 december)

De eerste film in deze top tien is Top Gun: Maverick. Deze franchise bestaat al een tijdje, het eerste deel verscheen in 1986 en het tweede deel komt op 23 december. Tom Cruise (Mission Impossible, Jack Reacher) keert terug om het hoofdpersonage Lt. Pete Mitchell te spelen. Als je Top Gun een beetje kent, weet je dat het boordevol actie zit. Mitchell maakt in het eerste deel in zijn F-14 de luchtwegen onveilig en treedt in de voetsporen van zijn vader. Top Gun: Maverick, het vervolg, vindt vele jaren later plaats.

 

9. Tenet (17 juli)

Eeén van de bioscoopfilms die in gaat 2020 verschijnen is de thriller Tenet. De film wordt geregisseerd door Christopher Nolan (Interstellar, The Dark Knight Rises) en speelt zich in de toekomst af. De hoofdrollen worden vertolkt door John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki en Aaron Taylor-Johnson. De actiethriller gaat over spionage in de toekomst, over hoe je opnieuw geboren kan worden en over hoe de Derde Wereldoorlog kan worden voorkomen. Tenet zal velen aan het denken zetten over de gevaren van technologie.

 

8. The Beatles: Get Back (4 september)

Wie kent ze niet? The Beatles waren revolutionair in de jaren ’60 en jaren ’70. Ze waren de stem van de jongerengeneratie en horen tot op de dag van vandaag nog steeds het gegil van hun miljoenen fans. Alleen, het leven van de band ging niet altijd over rozengeur en maneschijn. Het moeilijke, harde leven als rock-and-roll ster komt in The Beatles: Get Back tot leven. Bovendien beschikt regisseur Peter Jackson (The Hobbit, The Lord of the Rings) over een ruim budget voor de documentaire, want Disney brengt de film uit.

 

7. A Quiet Place 2 (4 september)

Misschien ken je het eerste deel nog, die verscheen namelijk in 2018. Het vervolg, A Quiet Place 2, komt dit jaar nog uit. Het verhaal is geschreven en geregisseerd door John Krasinski. Hij speelt zelf ook een rol in de film, net als Cillian Murphy en Emily Blunt. Na de gebeurtenissen van het eerste deel, moeten de overgebleven gezinsleden uit deel één de gevaren van de buitenwereld onder ogen zien. Daar liggen monsters op de loer die op het geringste geluid afkomen, wat ervoor zorgt dat de familie uiterst stil moet zijn. Oftewel: bloedstollend spannend.

 

6. Wonder Woman 1984 (14 augustus)

Wonder Woman 1984 is de eerste van de twee superheldenfilms op deze lijst in 2020 verschijnende bioscoopfilms. Het verhaal over Gal Gadots personage gaat verder in dit tweede deel, het eerste hoofdstuk werd in 2017 getoond. Niet alleen superheldin Wonder Woman keert terug, ook oorlogsheld Steve Trevor (gespeeld door Chris Pine) is weer te zien. De DC-franchise komt tot leven en de trailer belooft in ieder geval veel spektakel. Bovendien komen kwesties als sociale ongelijkheid en vrouwenemancipatie aan bod.

5. Dune (18 december)

Critici en recensenten verwachten dat Dune één van de grootste blockbusters gaat worden voor dit jaar, als hij nog in 2020 verschijnt. De kans is groot dat Dune, net als meerdere films op deze lijst, verplaatst wordt. In deze futuristische productie speelt Timothee Chalamet (uit The King op Netflix) de rol van Paul Atreides. Jason Momoa, Zendaya en Oscar Isaac zijn ook gecast. De omgeving en sfeer kan worden vergelijken met die uit Star Wars, maar dan realistischer en in ruwere omgevingen. Dune is overigens een ‘remake’ van de originele film die in 1984 al uitkwam.

 

4. Bill & Ted 3: Face The Music (21 augustus)

De nummer vier op de lijst is de eerste comedy die hier tussen staat. Het script van Bill & Ted 3: Face The Music lag vanaf 2010 al klaar, maar de regisseur kon geen filmbedrijf vinden om de productie bij uit te brengen. Gelukkig nam V&S Films het project aan en begonnen onder andere Keanu Reeves en Alex Winter met filmen. Bill & Ted 3: Face The Music is hilarisch en wordt overgoten met een sci-fi sausje.

 

3. Black Widow (6 november)

Op nummer drie staat Marvel-film Black Widow. Deze blockbuster focust zich vooral op het persoonlijke verhaal van Natasha Romanoff (gespeeld door Scarlett Johansson), een kind dat vanaf jongs af aan werd getraind. Ze werd klaargestoomd voor een gevaarlijk leven als Russische spion en dat vergt discipline. Black Widow zit vol met actie, waarbij Romanoff de meest ongelofelijke stunts uitvoert. Deze film maakt deel uit van Marvels zogenaamde ‘vierde fase’, films die na Avengers: Endgame op de planning staan.

2. The King’s Man (18 september)

Het zilver op deze lijst met bioscoopfilms gaat naar de op 18 september verschijnende The King’s Man. Deze film is niet te verwarren met Kingsman, waar ondertussen al twee delen van zijn verschenen. Dit is een losstaande productie die zich voorafgaand aan Kingsman: The Secret Service afspeelt. Ralph Fiennes (bekend als Voldermort uit Harry Potter) vertolkt de rol van de Duke of Oxford, daarnaast spelen Djimon Hounsou en Matthew Goode in deze briljante spionagefilm. De spionageorganisatie probeert de wereld te redden door een wereldoorlog te voorkomen.

 

1. James Bond: No Time To Die (12 november)

De onbetwiste nummer één gaat naar een van de meest geanticipeerde bioscoopfilms van 2020: No Time To Die. Dit is alweer Daniel Craigs laatste optreden al ’s werelds beste spion James Bond. De Britse agent is in No Time To Die van zijn pensioen aan het genieten op Jamaica. Alleen, als zijn vriend Felix contact met hem opneemt, wordt hij uit zijn rustige leventje gerukt. De ‘bad guy’ wordt gespeeld door Rami Malek (bekend als Freddy Mercury in de film Bohemian Rhapsody). De trailer belooft in ieder geval al veel goeds, nu nog hopen dat de release niet wordt opgeschoven.