Superheldenfilms verwacht in de bioscopen in 2020

Voordat we beginnen moeten we toegeven dat er in deze lijst ook twee series staan die gedurende dit jaar gaan verschijnen. In de lijst staan zowel Marvel-films als DC-films. Zullen deze superheldenfilms waardige opvolgers zijn van de eerdere genoemde films Joker en Avengers: Endgame?

Birds of Prey (7 februari)

We beginnen de lijst van superheldenfilms met DC-film Birds of Prey. De hoofdpersoon Harley Quinn ken je wellicht nog uit Suicide Squad. In Birds of Prey speelt Margot Robbie (volgens ons een van de mooiste actrices vandaag de dag) wederom als de kwaadaardige, gestoorde clown en dit keer zal alle aandacht naar haar gaan. Andere acteurs in Birds of Prey zijn Ali Wong en Ewan McGregor (hij speelt de bad-guy).

Bloodshot (21 februari)

De tweede film in dit artikel is Bloodshot. De acteur die in deze film de hoofdrol speelt is Vin Diesel, bekend uit de Fast and Furious filmserie. In de film speelt Diesel een herboren, menselijke moordmachine. Je kan het vergelijken met Robocop of John Wick. Vin Diesel kennende wordt het een enorm spektakel vol actie en geweld.

Black Widow (1 mei)

De eerste Marvel-film in dit rijtje superheldenfilms is Black Widow. We kennen deze stoere superheldin uit de voorgaande Avengers-film, maar Marvel heeft besloten haar in het zonnetje te zetten. In Black Widow leer je Scarlett Johanssons personage nog beter kennen en dat gaat uiteraard gepaard met het nodige geweld.

Wonder Woman 1984 (5 juni)

In 2019 werd bekendgemaakt dat er een vervolg zat aan te komen op Wonder Woman, een film die in 2017 verscheen. Gal Gadot keert terug als de DC-heldin en de film wordt vermoedelijk nog spectaculairder dan het eerste deel. Verder spelen acteurs Pedro Pascal (Game of Thrones) en Chris Pine in Wonder Woman 1984.

Morbius (31 juli)

Morbius klinkt voor de meesten waarschijnlijk niet bekend in de oren. Net als Venom is Morbius een film over een Spider-Man slechterik. Jared Leto krijgt de hoofdrol in de Sony-film en speelt een soort vampier. Hopelijk doet Leto het beter in Morbius dan in Suicide Squad. Daarin speelde hij als de joker, voor die rol kreeg hij veel kritiek.

Venom 2 (20 oktober)

In Venom 2 keert Tom Hardy terug en neemt hij het op tegen Spider-Man bad-guy Carnage. De film wordt geregisseerd door Andy Serkis, ook wel het lelijke monster Gollum uit Lord of the Rings. De verwachtingen voor deze film is hoog, want het eerste deel viel ook in de smaak.

Eternals (6 november)

Black Widow is niet de enige Marvel-film die dit jaar zal verschijnen. Ook Eternals, vorig jaar al aangekondigd, wordt vertoond op het witte doek. Alle superhelden in Eternals zijn nieuw in de MCU en zullen worden gespeeld door een topcast. Denk daarbij aan Angelina Jolie, Richard Madden (Game of Thrones) en Brian Tyree Henry.

Eternals (Marvel Studios)

The Falcon and the Winter Soldier (Najaar 2020)

Dit is de eerste serie in deze lijst en hierover werd al een lange tijd gespeculeerd. The Falcon en the Winter Soldier is een serie die op Disney+ komt te staan en is daarmee de eerste exclusive, nieuwe Marvel-serie. De twee superhelden (gespeeld door Anthony Mackie en Sebastian Stan) kennen we uit voorgaande Avengers-films en waren favorieten onder de fans.

Wanda and Vision (2020)

De tweede serie in de lijst, en net als de voorgaande een Disney+ serie, is Wanda and Vision. Deze twee superhelden verschenen samen al in onder andere Avengers: Infinity War en Captain America: Civil War. Wanda en Vision zijn bovendien verliefd op elkaar, dus de romantiek zal niet ontbreken in de serie. Wanneer de serie precies uitkomt in 2020, is nog niet bekend.