Contratiempo is een echte aanrader op Netflix

De film Contratiempo, ook wel The Invisible Guest genoemd, komt uit 2016. We hadden al redenen waarom Spaanse series zo verslavend zijn, maar na deze film snap je dat ook de Spaanse films van wereldniveau zijn. De film heeft een Rotten Tomatoes Audience score van 86% met een gemiddelde van een 8.2. Ook IMDb doet de film het goed: daar heeft hij een 8.1 als gemiddeld cijfer. Die hoge normeringen zijn te wijden aan de plotwendingen en het spannende verhaal van de film.

Contratiempo

Advocaat helpt verdachte in Contratiempo 

Contratiempo gaat over een succesvolle zakenman. Hij werkt samen met een wereldberoemde advocate. Zij zal met hem de moordzaak doornemen waar hij van wordt verdacht. De zakenman vertelt tot in de kleinste details hoe het zover heeft kunnen komen, terwijl zij rake vragen stelt. Zo proberen ze een goede verdediging op te bouwen, al hebben ze niet veel tijd. In Contratiempo worden telkens weer nieuwe, potentiële verhaallijnen geïntroduceerd. Hierdoor ga je twijfelen aan de hoofdpersoon en alles wat je dacht te weten.

Mysterieuze moordzaak in de Spaanse film

De moordzaak in de film is erg ingewikkeld. De geheime minnaar van de zakenman is vermoord in een hotelkamer. Zelf werd hij van tevoren bewusteloos geslagen, zodat hij niet weet wie de dader is. Opvallend is het feit dat de deuren en ramen van de hotelkamer op slot zaten. Ook is er geen spoor van inbraak te vinden. Hoe is de dader, ‘de onzichtbare gast’, naar binnen gekomen en weer naar buiten? De advocate en zakenman gaan samen al zijn stappen na. Contratiempo krijgt hiermee een uiteindelijke plottwist die je niet zag aankomen.

Contratiempo

Remakes van de film Contratiempo

Dat Contratiempo in de smaak valt bij kijkers én producenten is duidelijk. Er zijn inmiddels al drie remakes van de film. Eén daarvan, Badla, staat ook op Netflix. Hierin is de zakenman in een zakenvrouw veranderd, en de advocate in een advocaat. Verder zijn de films tamelijk hetzelfde. Ook het origineel is op Netflix te zien.