Wat zijn de beste manieren om snel vet te verbranden?

Als je wil afvallen, moet je er ook wat voor doen. Het komt niet zo maar aanwaaien. Lukt het afvallen niet? Dan kan dat komen door één van de fouten die mensen maken tijdens het afvallen. Jezelf verdiepen in de materie en voorkomen dat je deze fouten maakt zijn de eerste stappen die je moet maken.

Bij deze eerste stap hoort ook het kijken naar wat wél werkt. Daarom hebben wij voor jullie de beste manieren om snel vet te verbranden.

1. Drinken voldoende

Zoals je weet heeft je lichaam vocht nodig. Drink voldoende en drink ook voornamelijk het goede. Met 1,5 tot 2 liter water per dag kan je jezelf een heel verzadigd gevoel geven. Je drinkt zo de gevraagde hoeveelheid per dag én door het verzadigde gevoel eet je ook minder. Twee vliegen in één klap. Het is een makkelijke en simpele manier, maar het is wel belangrijk om te weten wat je wel en niet mag drinken als je wil afvallen.

hoeveel water drinken afvallen

2. Vet verbrandende workouts

Ja, we snappen dat je moet sporten om af te vallen, maar wat dan? Cardio is de klassieke methode om vet te verbanden, maar er zijn veel goede alternatieven die je meer calorieën laat verbranden dan hardlopen. Je traint je cardio op een andere manier waardoor de fun er ook in blijft. Zonder motivatie gaat het allemaal een stuk moeilijker en deze variaties houden je nog wel even bezig.

3. Krachttraining

Krachttraining heeft verschillende redenen waarom het beter is dan cardio. Een reden is onder andere dat je sneller vet verbrandt in kortere tijd en dat je verbrandt tijdens je rust. Ideaal. Je verbrandt vet terwijl je bezig bent en als je al de sportschool uit bent, maar het beste is nog wel dat je vet omzet in spieren. Je wordt er sterker van, je ziet er beter uit en het is een echte boost voor je zelfvertrouwen. Krachttraining heeft het allemaal. Naast krachttraining zijn er natuurlijk nog vele andere sporten waarmee je kan afvallen.

krachttraining afvallen

4. De gezonde en juiste voeding

Het probleem is vaak dat mensen voeding en sporten als iets onafhankelijks zien. Niks is minder waar. Zonder een goede voeding bereik je een stuk minder en zonder voldoende sporten word je niet gespierder. Veel vezels eten is één van die manieren om snel vet te verbranden. Je kan bijvoorbeeld denken aan volkoren producten, havermout en groente. Het zorgt voor een verzadigd gevoel en het is tevens een stimulans voor je stofwisseling. Een onderzoek uit de Verenigde Staten laat zien dat de inname van meer vezels een positief effect kan hebben op jouw vetverlies.

Producten met veel vezels noem je ook wel onbewerkte producten. Bewerkte producten zorgen automatisch voor het tegenoverstelde en dat wil je juist niet. Probeer de inname van deze producten dan ook te minderen. Je moet hier bijvoorbeeld denken aan witte rijst, wit brood, koekjes, frisdranken en vruchtensappen.

Naast meer vezels eten kan je ook denken aan meer ijzer innemen. Ijzer zorgt voor de transportatie van zuurstof naar je cellen en het omzetten van voeding in energie. Ideaal voor afvallen en je kan het vinden in vlees, schaaldieren, spinazie en bonen.

5. Meer slapen helpt in het afvallen

In een onderzoek uit 2006 werd aangetoond dat mensen die tussen de 6 en 8 uur per nacht slapen, twee keer zo succesvol zijn met afvallen dan mensen die minder slapen. Een goede nachtrust is essentieel en wij hebben nog enkele tips om meer af te vallen tijdens het slapen.