Zo kan je ook afvallen terwijl je slaapt

Al langer is bekend dat een goede nachtrust een positieve impact kan hebben op de gezondheid. Slaap je voldoende, dan eet je een stuk minder. Ook voor diabetici is een goede nachtrust een absolute voorwaarde. Maar wist je dat je ook daadwerkelijk kan afvallen tijdens je slaap?

Hoog tijd om de belangrijkste tips op een rij te zetten, zodat jij ook in de nacht kilo’s verliest. Succes!

1. Snack gezond

Natuurlijk is het een hele zit om na het diner niks meer te eten. En laten we eerlijk zijn, je gaat echt niet al om negen uur naar bed. Tegen de tijd dat je wel wil gaan krijg je vaak wel trek. Een snack is dan logisch, maar snack dan wel slim. Uit onderzoek blijkt dat een eiwitshake het beste is. Dat heeft twee redenen. De grote hoeveelheden eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam meer calorieën verbrandt in je slaap, daarnaast wordt het herstel van je spieren bevordert.

2. Zorg voor een donkere en koele slaapkamer

Voor een goede nachtrust is de juiste verlichting belangrijk. Blauw licht houdt je juist wakker, maar ook andere kleuren licht hebben impact. Wil je gegarandeerd een goede nachtrust hebben, maak de slaapkamer dan zo donker mogelijk. Dat is geen fabeltje, een onderzoek uit ‘The Journal of Pineal Research’, laat zien dat je in die situatie juist meer calorieën verbrandt.

afvallen tijdens slapen

Wanneer zou je nóg meer calorieën verbranden? Als je koud hebt of juist warm? Natuurlijk het eerste. Je dwingt je lichaam om harder te werken om de juiste temperatuur te bereiken. Door te zorgen voor een slaapkamertemperatuur van maximaal 18 graden stimuleer je jouw lichaam om in de nacht nog wat extra calorieën te verbranden. Je mag ons later bedanken.

3. Drink voldoende vocht

Water en thee helpen om het lichaam te reinigen van allerlei afvalstoffen. Dat is goed om te weten, maar wat je niet wist is dat het ook helpt als je wil afvallen. Drink voor het slapen gaan dus nog wat extra water en de kilo’s vliegen ervan af.

4. Zorg voor voldoende ontspanning

Stress is een enorm belangrijke factor als je gewicht wilt verliezen. Vermijd je juist stress, dan zul je eerder je streefgewicht behalen. Kortom, ga regelmatig wandelen, lees een goed boek of ga lekker bingewatchen. Meer slapen betekent minder stress.

ontspannen

5. Voldoende slaap

Een goede nachtrust zorgt niet alleen voor een uitgerust gevoel, maar zorgt ook voor een goede hormonale balans. De stoffen die hiermee het meest zijn gebaat zijn Ghreline en Leptine. Deze hormonen hebben invloed op ons hongergevoel. Slaap je goed, dan heb je zeker in de ochtenduren minder trek en krijg je per saldo minder calorieën binnen.

Heb jij vaak honger in de avond? Lees dan het volgende: is eten voor het slapen gezond of ongezond?