Aankondiging van de iPhone toestellen

Het moment waar veel Apple-fans op hebben gewacht: de lancering alle nieuwe Apple producten. Zo werden er onder andere de Apple HomePod en de nieuwste iPhone 12 gereleased. Het duurt overigens wél nog even voordat de producten ook echt te koop zijn. Dus voordat ze officieel uitkomen, wil je natuurlijk weten voor welke iPhone je bijvoorbeeld moet gaan. Ga je voor de iPhone 12 mini, de iPhone 12 of één van de Pro-modellen.

Om zo goed mogelijk te weten welke je precies moet kopen, hebben we alle verschillen van de 12 en de Mini voor je verzameld.

iPhone 12 Mini vs. iPhone 12

Laten we voorop stellen dat de mini-versie natuurlijk een stuk kleiner is dan de normale versie. De normale versie heeft een schermdiagonaal van 6,1 inch. De 12 Mini is met een schermdiagonaal van 5,4 inch een stukje kleiner. Het grote voordeel (of kleine voordeel, hoe je het bekijkt) is volgens Apple dat hij precies in de palm van je hand past. Dus ben je helemaal klaar met je grote toestel waarbij je duim de bovenkant van het scherm niet eens kan raken? Dan is de Mini een perfecte oplossing. Overigens zijn de schermen wel wat groter van alle toestellen, omdat de rand een stuk kleiner is geworden.

De mini-variant is ook een stukje lichter vergeleken de normale iPhone 12. Ze zijn trouwens allebei niet heel zwaar: De iPhone 12 mini weegt 133 gram, de normale 12, 162 gram.

De batterij van de iPhone modellen

Omdat de behuizing van de mini ook wat kleiner is, past er ook maar een kleine batterij in. Dat verschil merk je wel erg: wanneer je op allebei de toestellen muziek zou afspelen met een volle batterij, houdt de standaard iPhone 12 het 15 uur langer vol dan de mini, namelijk 65 uur vergeleken 50 uur. Maar ja, wie gaat er ook langer dan 2 dagen achter elkaar muziek luisteren? De resolutie van het scherm verschilt tussen de toestellen trouwens echt minimaal, dus ook voor dat verschil hoef je het niet te doen.

Dan de prijs: de mini is met 809 euro 100 euro goedkoper dan de normale variant. Dan moet je wel nog even wachten, want de Mini is pas vanaf 13 november in de winkels te vinden.