De Apple iPhone 12

Gisteravond heeft Apple heeft zijn nieuwste smartphones gepresenteerd en de officiële specificaties vrijgegeven. De iPhone 12 krijgt vier verschillende modellen, waaronder een speciale miniversie. Aan de buitenkant lijkt de nieuwe iPhone heel erg op de iPad die Apple een tijd geleden uitbracht. Zo zijn de randen vierkanter geworden en krijg je een nóg groter scherm doordat de randen minimaal zijn. Om de randen van het toestel zit een metalen band, zoals ook het geval was bij onder andere de iPhone 4 en 5.

Net als afgelopen jaar brengt Apple een gewone en een Pro-editie van de nieuwe iPhone uit. Daarbij heb je dan ook weer de keuze of je voor de grote, of voor de normale versie gaat. Oh ja, natuurlijk kies je voor de Mini-variant als je van klein houdt. Maar welke moet je precies kiezen? Wij helpen je een handje.

iphone 12 varianten

Het verschil tussen de iPhone 12 modellen

Volgens tech-experts zal de normale iPhone het grootste succes worden, met 40% van de verkoop. Daarnaast zal de iPhone 12 Mini 20% van de verkoop zijn en de andere 20% zal worden verdeeld onder de iPhone 12 Pro en Pro Max. Het grote verschil tussen de modellen zal je waarschijnlijk het meeste merken aan de beeldschermen, maar dat is meestal gewoon smaak. De displays zijn sowieso groter geworden doordat de rand dunner is geworden. Dus met de iPhone 12 Mini heb je ook al een scherm dat groot genoeg is om filmpjes te kijken. Daarnaast is de iPhone 12 Mini perfect voor het geval je niet houdt van een groot toestel in je hand of in de zakken.

Wil je het nieuwste model, maar dan wel écht iets groter dan de 12 mini, ga dan voor de normale 12. de standaard 6,1-inch is namelijk al wat groter dan de Mini met 5,4-inch. Alleen als je een groter scherm wilt dan de standaard, is het aan te raden om voor de Pro Max te gaan. Daarnaast is de overstap van de normale naar de Pro-modellen alleen een fijne bijkomstigheid als je héél veel foto’s maakt of wanneer je veel zware Apps (zoals Photoshop of zware games) op je telefoon gaat gebruiken.

iphone-12

De prijzen van de modellen

De verwachte iPhone 12 prijzen kwamen goed overeen. De iPhone 12 Mini en het normale model, schelen in prijs precies 100 euro. De mini is verkrijgbaar vanaf 809 euro en de normale vanaf 909. Tussen die twee modellen is het dus al interessant om een afweging te maken. Ben je een fotograaf of professioneel gamer? Dan betaal je 1.159 euro voor de iPhone 12 Pro en 1.259 euro voor het Pro Max model. Weet je al welke het gaat worden?