Het ging allemaal om de nieuwe iPhone 12. Apple kondigde zoals verwacht vier modellen aan. Na de eerste speculaties over alle technische specificaties en de prijzen van de toestellen, weten we het dan nu eindelijk zeker. De prijzen van de nieuwe iPhone toestellen zijn nagenoeg gelijk aan die van de iPhone 11. Je geduld wordt dus beloond, want je krijgt met de iPhone 12 meer waar voor je geld!

 

Kleuren van de nieuwe iPhone modellen

Het minst spannende is wellicht de vraag welke kleuren beschikbaar zullen zijn. Daar kunnen vrij kort over zijn: het ligt aan het toestel. Zowel de iPhone 12 en iPhone 12 Mini zijn verkrijgbaar in zwart, blauw, groen, rood, wit en zwart. De andere modellen, de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zijn leverbaar in de kleuren blauw, goud, grafiet en zilver.

De specificaties van de iPhone 12 modellen

Ook al draaide de geruchtenstroom op volle toeren, zeker weten doe je pas als het officieel door Apple wereldkundig is gemaakt. Toch zitten bepaalde ‘leakers’ behoorlijk dicht op het nieuws. Nog leuker is het als je een paar woorden Manderijn spreekt, je kunt dan gewoon Weibo, het Chinese alternatief voor Twitter checken. Zo wisten de fans al voor aanvang van het event wat de belangrijkste nieuwtjes zouden zijn. Inmiddels weten we dat veel van de geruchten kloppen. Dit zijn de, door Apple bevestigde details, over de nieuwe iPhone 12 modellen:

iPhone 12 formaat

iPhone 12 mini

Display: 5,4 inch

Prijs: vanaf 809 euro

Camera: dubbele camera

Geheugen: 64 GB, 128 GB of 256 GB

Als pre-order vanaf: 6 of 7 november

Leverbaar: 13 of 14 november

iPhone 12

Display: 6,1 inch

Prijs: vanaf 909 euro

Camera: dubbele camera

Geheugen: 64 GB, 128 GB of 256 GB

Als pre-order vanaf: 16 of 17 oktober

Leverbaar: 23 of 24 oktober

iPhone 12 prijzen

iPhone 12 Pro

Display: 6,1 inch

Prijs: vanaf 1159 euro

Camera: Drievoudige camera met onder andere:

  • LiDAR
  • groothoeklens met 7MP
  • telefotolens
  • 4x optische zoom

Geheugen: 128 GB, 256 GB of 512 GB

Als pre-order vanaf: 16 of 17 oktober

Leverbaar: 23 of 24 oktober

iPhone 12 Pro Max

Display: 6,7 inch

Prijs: vanaf 1259 euro

Camera: Drievoudige camera met:

  • LiDAR
  • groothoeklens met 7MP
  • telefotolens
  • 4x optische zoom

Geheugen: 128 GB, 256 GB of 512 GB

Als pre-order vanaf: 13 of 14 November

Leverbaar: 20 of 21 november

Oled, 5G en nog wat extra’s

Ook leuk om te weten: de nieuwe iPhone modellen krijgen een Super Retina XDR oled-display. Deze is voorzien van een extra harde beschermlaag. De kans dat je dure iPhone 12 na een enkele valpartij aan gruzelementen ligt is dus een stuk kleiner. De iPhone 12 stelt je daarnaast in staat om video opnames te maken in Dolby Vision. De toestellen krijgen tevens ondersteuning voor 5G. Het nadeel is dan weer wel dat niet wij in Europa, maar de Amerikanen kunnen genieten van die supersnelle verbinding. Zij krijgen namelijk wel mmWave en wij niet. Is op zich geen ramp, de mmWave frequenties zijn hier immers nog niet beschikbaar.

Overigens zullen de nieuwe modellen niet altijd gebruik maken van 5G, dankzij Smart Data wordt 5G enkel ingeschakeld als het echt noodzakelijk is. Goed nieuws: de accu wordt daardoor niet continu overmatig belast.

Apple iPhone 12

Processor A14 Bionic op de iPhone 12

Simpel gezegd is de nieuwe processor een absolute krachtpatser. Games kun je sneller spelen en apps zijn sneller beschikbaar. Een game als League of Legends kun je dus binnenkort zonder problemen spelen op het nieuwe toestel. De nieuwe iPad Air had al de beschikking over de nieuwe process, maar de Apple iPhone 12 krijgt die dus ook. Om je een indruk te geven: in totaal beschikt de nieuwe processor over 16 kernen. Multitasken is dus een fluitje van een cent.

De iPhone 12 beschikt over vele accessoires

Met de komst van de nieuwe reeks iPhone toestellen grijpt Apple terug op een klassiek succes: de MagSafe. In totaal gaat het om een drietal accessoires. Een hoesje met een magnetische aansluiting en twee opladers. De namen zijn weinig fantasievol: MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger. Met laatstgenoemde kun je zowel de Apple Watch als de iPhone opladen. Tegelijkertijd dus. De opladers hebben een vermogen van 15W waarmee je supersnel het toestel kunt opladen.