De naam van het nieuwe Apple toestel

Waarschijnlijk gaat het nieuwe vlaggenschip van Apple de iPhone 12 heten. Waar Samsung de sprong maakt naar de Samsung S20 gaat Apple gewoon door waar ze gebleven zijn in het rijtje met nummers. De verwachting is dat er vier nieuwe toestellen zullen komen. Drie toestellen zullen als natuurlijke opvolgers fungeren van alle soorten van de iPhone 11. Ook komt er naar verwachting nog een extra, kleiner toestel bij, omdat hier veel vraag naar is bij voornamelijk de liefhebbers van de iPhone SE.

iPhone 12

Geen rand meer om het scherm van de iPhone 12

De voorkant van het scherm heeft al bijna geen zichtbare rand meer om het display heen zitten. Nu is Apple van plan de notch weg te halen waar de camera in verwerkt zit.  Ze hebben de camera zo klein kunnen maken dat ze het in de rand van het toestel kunnen verwerken waardoor de voorkant van het toestel alleen maar uit display bestaat. Hoe vet is dat?

Terug naar het design van de iPhone 4

Veel mensen vinden de iPhone 4 nog steeds de mooiste iPhone die er was. Het design wat Apple de laatste jaren gebruikt lijkt daar niet meer op. Door de grote wens van de consument is de verwachting dat elementen uit het design van de iPhone 4 terug zullen keren in de iPhone 12. Zo zal de metalen frame om het apparaat terug komen en zal het ontwerp iets platter zijn.

iphone 12

Ook touch ID komt terug op de iPhone 12

Een ander element dat waarschijnlijk terug gaat keren is touch ID. Je kan dit natuurlijk niet meer gebruiken via de home button maar dat kan bij de iPhone 12 gewoon via het display. Dit betekent overigens helemaal niet dat Face ID gaat verdwijnen. Deze twee zullen gewoon naast elkaar gaan bestaan.

De prijs van de iPhone 12

De nieuwste iPhone gaat ook direct de duurste iPhone ooit worden. In het jaar 2017 was de iPhone X het eerste toestel dat de grens van 1.000 euro doorbrak, met een instapprijs van 1.159 euro. Vervolgens werd deze prijs ook aangehouden bij de iPhone XS en de iPhone 11. Echter lijkt het erop dat de prijs van de iPhone 12 toch hoger zal zijn. Dit komt voornamelijk doordat er een 5G-modem in het toestel zal zitten, wat de productiekosten met een bedrag van 30 tot 100 dollar zal opdrijven.